Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jaunais volejbola izlases treneris Avo Kēls gatavs atjaunot latviešu pārsvaru pār igauņiem

Latvijas volejbola tradīcijas atjaunot gatavojas igaunis Āvo Kēls, kuram vēl labā atmiņā palicis mūsu volejbolistu pārspēks pār ziemeļu kaimiņiem. Pēc neatkarības gan krietni priekšā aizsteigušies igauņi, kuru valstsvienību deviņus gadus vadīja arī Kēls, aizvedot to līdz diviem Eiropas čempionāta finālturnīriem. Viņš ir apņēmības pilns to panākt arī ar Latvijas komandu.

"Volejbola tradīcijas Latvijā ir ļoti spēcīgas, un es ļoti ceru, ka izdosies tās atjaunot. Padomju laikos un deviņdesmito gadu sākumā Igaunijas izlase Latvijai vienmēr zaudēja trijos setos. Pēdējo gadu rezultāti gan rāda, ka Latvijas volejbolā viss ir kārtībā. Ne velti divreiz izdevās sasniegt Eiropas čempionāta kvalifikācijas izšķirošo kārtu. Raimonds Vilde ar savien spēlētājiem bija tuvu finālturnīra līmenim," savu priekšgājēju uzteica Kēls. Viņš uzsvēra, ka panākumu gūšanai nepieciešama laba sadarbība starp visiem volejbola cilvēkiem.

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis norādīja, ka vienošanās ar treneri panākta uz diviem gadiem. Iepriekš organizācijas ģenerālsekretārs Ainārs Dakša Dienai norādīja, ka igauņu speciālista atalgojums esot līdzšinējā galvenā trenera algas budžeta ietvaros, tomēr Sausnītis lika noprast, ka tā nebūt nav. "Jautājums par iespējamo Vildes nomaiņu federācijā ticis skatīts pēc katra kvalifikācijas cikla. Iepriekšējos desmit gados bijuši arī priecīgi brīži, tomēr ne viss izdevās. Tagad uzlabojušās federācijas finansiālās iespējas, tāpēc radās iespēja piesaistīt Kēlu." LVF prezidents kategoriski noliedza, ka sadarbības neturpināšana ar Vildi būtu saistīta ar šovasar valstsvienības spēlētāju izteikto neuzticību galvenajam trenerim.

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi