Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Lūši pirmo reizi vēsturē kļūst par Latvijas čempioniem volejbolā

Jēkabpils Lūši svētdien pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas čempioniem volejbolā.

Latvijas čempionāta finālsērijas trešajā spēlē "Lūši" savā laukumā ar 3-1 (23:25, 25:22, 25:21, 26:24) pārspēja iepriekšējo četru gadu čempioni RTU/"Robežsardze", sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar pārliecinošo 3-0.

"Lūšu" labā 24 punktus guva Ēriks Voroņko, bet 20 punktus pievienoja Armands Āboliņš. Savukārt RTU/"Robežsardze" sastāvā ar 19 punktus guva Aleksandrs Avdejevs, bet ar 17 punktiem atzīmējās Gatis Garklāvs.

Abas komandas svētdien Jēkabpilī aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, kur pirmajā setā vispirms ar 25:23 uzvarēja RTU/"Robežsardze". Savukārt dueļa turpinājumā iniciatīva jau pārgāja "Lūšu" pusē, jo viņi nākamos divus setus uzvarēja ar 25:22 un 25:21.

Arī ceturtajā setā iniciatīva bija Jēkabpils komandas pusē. Tā nonāca ļoti tuvu uzvarai, kad rezultāts bija 22:20, bet rīdzinieki nepadevās un tika pie setbumbas (24:23). Tiesa, šoreiz raksturu parādīja "Lūši", kuri guva divus punktus pēc kārtas un nodrošināja vēsturisku uzvaru Latvijas čempionātā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka finālsērijas pirmajā mačā "Lūši" ceturtdien savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 3-1 (24:26, 31:29, 25:10, 25:20), bet sestdien viesos guva virsroku ar 3-1 (25:21, 21:25, 25:22, 25:18).

Iepriekšējās sezonas bronzas medaļu laureāti "Lūši" Latvijas čempionāta finālu bija sasnieguši pirmo reizi vēsturē. Tikmēr RTU/"Robežsardze" ir desmitkārtēja valsts čempione, pie titula tiekot arī iepriekšējās četras sezonas.

"Lūši" šajā sezonā triumfēja Latvijas kausa izcīņā, bet "Credit24 Meistarlīgā" tika pie bronzas, sasniedzot labāko rezultātu kluba vēsturē. Tikmēr RTU/"Robežsardze" Baltijas līgā apstājās ceturtdaļfinālā.

Jēkabpilieši un rīdzinieki Latvijas čempionātu sāka no pusfināla, "Lūšiem" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspējot "Daugavpils Universitāti" (DU), bet RTU/"Robežsardzei" ar tādu pašu rezultātu gūstot virsroku pār "Biolars"/"Jelgava" vienību.

Kā vēstīts, bronzas sērijā "Biolars"/"Jelgava" ar 2-0 pārspēja DU, izcīnot trešo vietu.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem tika kronēti RTU/"Robežsardze", kas sērijā ar 3-1 pieveica vairs neeksistējošo "Poliurs"/"Ozolnieki".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi