Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krištopāna metiens pēdējās sekundēs atnes Latvijas handbolistiem uzvaru PČ kvalifikācijas mačā

Pateicoties Daiņa Krištopāna pēdējās mača sekundēs precīzi izpildītam metienam, Latvijas vīriešu handbola izlase sestdien Klaipēdā 2019. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē spraigā cīņā ar 29:28 (15:15) uzvarēja Izraēlu. Latvijas izlases labā deviņus vārtus iemeta Aivis Jurdžs, bet astoņus pievienoja pēdējo gadu valsts labākais handbolists Krištopāns.

Līdzīgi kā piektdienas pirmais turnīra mačs pret Gruziju arī sestdienas cīņā Latvijai neklājās viegli. Teju visu spēles laiku abas komandas cīnījās punkts punktā. Mača ievadā vadībā bija te viena, te otra komanda, bet 19. minūtē Latvijas valstsvienība ieguva vērā ņemamāku pārsvaru, jo Austris Tuminskis panāca 9:6. Tiesa, saglabāt šo vadību neizdevās, jo jau pēc pāris minūtēm izraēlieši bija panākuši 10:10.

Lai arī pēc tam Jurdžs vadību atjaunoja, turpmākajās minūtēs Izraēla atbildēja ar 4:0 izrāvienu. Pirmais puslaiks gan noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 15:15, izlīdzinājumu septiņas sekundes līdz pārtraukumam panākot Jurdžam.

Otrajā puslaikā joprojām bija vērojama ļoti līdzvērtīga cīņa. Vadībā gan lielākoties ar vienu vai divu vārtu pārsvaru atradās Latvijas handbolisti. Tiesa, ikreiz Izraēlas komanda parādīja raksturu un atspēlējās. Pēdējā minūte sākās ar neizšķirtu 27:27, bet 45 sekundes pirms beigām Latviju vadībā no jauna izvirzīja Krištopāns.

Šāds pavērsiens Izraēlai lika ņemt pārtraukumu, bet pēc tam pretinieku uzbrukuma laikā tika pārkāpti noteikumi. Izraēliešiem bija iespēja izpildīt septiņu metru soda metienu, taču bumba trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet ar atkārtotu raidījumu tomēr atrada ceļu vārtos, kas sāncenšiem ļāva panākt neizšķirtu.

Atbildes uzbrukumam Latvijai bija vien dažas sekundes, tomēr tas izdevās ļoti veiksmīgs, jo izšķirošos uzvaras vārtus guva Krištopāns, kas ļāva izcīnīt dramatisku uzvaru ar 29:28.

Par labāko handbolistu Latvijas komandas rindās šajā mačā tika nosaukts Jurdžs.

Savukārt plkst. 18 šīs grupas ietvaros spēkosies mājiniece Lietuva un Gruzija. Ar lietuviešiem Latvija tiksies svētdien, šo dueli tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālam.

Piektdien pirmajā mačā Latvija spraigā galotnē ar 24:21 uzvarēja Gruziju, kamēr Izraēla ar 20:36 piekāpās Lietuvai.

Pasaules čempionāta kvalifikācijā tikai grupas uzvarētāja iekļūs izšķirošajā izslēgšanas kārtā. Komandas, kas divu spēļu summā uzvarēs izslēgšanas kārtā, kvalificēsies pasaules čempionātam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi