Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas florbolisti pēc ceļazīmes izcīnīšanas uz PČ zaudē Čehijai

Latvijas vīriešu florbola izlase sestdien Liepājā ceturtajā 2020.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē zaudēja Čehijai, taču jau iepriekš bija izcīnījusi ceļazīmi uz finālturnīru.

Latvija F un E grupas spēlē ar 3:5 (0:3, 2:1, 1:1) piekāpās Čehijai.

Sākot ar spēles 182.sekundi, čehi Latvijas izlases vārtos pēc spēlētām astoņām minūtēm un 49 sekundēm bumbiņu bija dabūjuši trīsreiz, vēl vienus vārtus pievienojot mača 28.minūtē.

Perioda vidū gan mazāk nekā triju minūšu laikā latvieši pēc precīziem Toma Akmeņlauka un Klāva Jansona metieniem rezultāta starpību samazināja līdz 2:4.

Trešā perioda 12.minūtē Akmeņlauks nerealizēja soda metienu, bet, latviešiem spēlējot bez vārtsarga, to nomainot ar laukuma spēlētāju, priekšpēdējā minūtē bumbiņu Latvijas izlases vārtos raidīja Patriks Doža.

Četras sekundes līdz spēles beigām vairākumā vārtus vēl guva Artūrs Jurševskis, taču nācās piekāpties Čehijai ar 3:5.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti uzbrucējs Klāvs Jansons Latvijai un vārtsargs Lukāšs Bauers Čehijai.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju Latvijai tika atzīts uzbrucējs Pēteris Trekše, bet Čehijai - Patriks Doža.

Mačā par trešo vietu grupā Vācija ar 8:4 pārspēja Spāniju, arī iegūstot ceļazīmi uz finālturnīru.

Jau ziņots, ka trešdien latvieši ar 17:0 sagrāva Franciju, ceturtdien ar 10:1 guva virsroku pār Austriju, bet piektdien ar 6:1 sagrāva arī Vāciju, uzvarot grupā un nodrošinot ceļazīmi uz pasaules meistarsacīkšu finālturnīru. 

Caur kvalifikācijas turnīriem 35 izlasēm kopumā ir iespēja izcīnīt 13 ceļazīmes. Vietu pasaules čempionātā jau nodrošinājuši pašreizējie čempioni somi, bet, lai popularizētu šo sporta veidu arī Ziemeļamerikā, automātisku vietu sacensībās ieguvušas arī Kanāda un ASV. 2021.gadā Ziemeļamerikā paredzētas Pasaules spēles, kurās iekļauts ir arī florbols.

Eiropas florbola izlases sadalītas sešās kvalifikācijas grupās, kvalifikācijas turnīri notiek Frederikshavnā (Dānijā), Popradā (Slovākijā) un Liepājā, kur spēlē E un F apakšgrupas komandas. Āzijas un Okeānijas izlases kvalifikācijas turnīru aizvadīs Taizemes pilsētā Bangkokā. 

Eiropā pirmajās trijās dienās komandas aizvada cīņas savās apakšgrupās, bet pēdējā dienā sacenšas komandas, kas savās grupās ir ieņēmušas vienādas vietas. Finālā spēlē abu apakšgrupu uzvarētājas, taču šai cīņai vairāk ir prestiža nozīme, jo jau pirms mača abām vienībām vieta finālturnīrā ir nodrošināta. Lielāka likme ir spēlei starp abu grupu otro vietu ieguvējām, jo vienīgi uzvarētājas šajā spēlē var gatavoties ceļojumam uz Helsinkiem, kur gaidāms 2020.gada pasaules čempionāts.

Latvijas vīriešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram:

Vārtsargi: Jānis Salcevičs ("Lielvārde"/"FatPipe"), Markuss Plūdums (Cēsu "Lekrings");

Aizsargi: Jānis Rajeckis (Cēsu "Lekrings"), Artūrs Jurševskis (Stalbes "Pārgauja"), Armands Savins ("Lielvārde"/"FatPipe"), Kārlis Jansons Petrovskis ("Latvijas Hipotēka"/"Oxdog Ulbroka"), Toms Bitmanis (Talsu NSS/"Krauzers"), Jānis Ragovskis ("LaSB", Somija), Morics Krūmiņš ("Nokian KrP", Somija), Mihails Kostusevs (Liepājas "Kurši"/"Ekovalis");

Uzbrucēji: Artis Raitums (Talsu NSS/"Krauzers"), Pēteris Trekše, Klāvs Jansons (abi - "Koovee", Somija), Andris Rajeckis, Kevins Šmits (abi - Cēsu "Lekrings"), Rolands Kovaļevskis, Edžus Ceriņš ("Latvijas Hipotēka"/"Oxdog Ulbroka"), Toms Akmeņlauks (Liepājas "Kurši"/"Ekovalis"), Aivis Kusiņš, Niks Blumfelds (abi - "Lielvārde"/"FatPipe").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi