Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas handbolisti pēdējā EČ atlases spēlē piedzīvo sagrāvi pret olimpiskajiem čempioniem

Latvijas vīriešu handbola izlase noslēdzošajā 2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas cīņā svētdien viesos ar rezultātu 16:33 (5:14) kapitulēja Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionei Dānijai.

Latvijas izlase jau labu laiku iepriekš bija zaudējusi izredzes kvalificēties finālturnīram un arī noslēdzošo maču aizvadīja neveiksmīgi, pirmajos 30 minūtēs gūstot vien piecus vārtus, bet kopumā ļaujot pretiniekiem veikt divreiz vairāk rezultatīvus metienus.

Latvijas izlasē sešas reizes precīzs bija Toms Lielais, bet četras reizes izcēlās vien 16 gadus vecais Guntis Piļpuks, kamēr pārējie handbolisti nespēja veikt vairāk par vienu precīzu metienu.

Tikmēr Dānijai rezultatīvākais ar sešiem gūtajiem vārtiem bija Martins Larsens.

Latvijas izlase zaudēja visos sešos atlases cikla mačos. Pēdējās divās spēlēs Latvijas izlasi vadīja bijušais spēlētājs Armands Uščins, kurš amatā nomainīja atlaisto Uģi Vikštremu.

Grupā ar 11 punktiem sešos mačos triumfēja Dānija, ar deviņiem punktiem izcēlās Nīderlande, četrus punktus savāca Nīderlande, bet bez punktiem palika Latvija.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificējās katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā no trešo vietu īpašniecēm. Tuvu finālturnīram bija arī Lietuva, tomēr noslēgumā tā nekļuva par labāko trešās vietas ieguvēju.

Izredzes turpināt cīņu par ceļazīmi uz finālturnīru Latvijai zuda jau maija sākumā, kad tā divos mačos piekāpās Nīderlandei. Savukārt pirmā apļa spēlē Latvija Riodežaneiro olimpisko sēļu čempionei Dānijai pērn novembrī Valmierā zaudēja ar 23:36.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasei šajā sabraukumā bija jāiztiek bez sava neapšaubāmā līdera Daiņa Krištopāna, kurš izlasē nevarēja spēlēt, jo viņu ierobežo saistības ar savu jauno klubu Skopjes Vardar no Maķedonijas, kas jūnija sākumā triumfēja Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgā.

Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase, gatavojoties atlases turnīra noslēdzošajiem mačiem, aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Lietuvu, piedzīvojot pārliecinošus zaudējumus abās cīņās - 30:40 un 23:36. Tiesa, komanda šajos mačos bija tālu no optimālā sastāva. Tie Uščinam bija pirmie mači valstsvienības galvenā trenera amatā, kurā viņš maija vidū nomainīja Vikštremu. Pagaidām Latvijas Handbola federācija (LHF) vienošanos ar Uščinu noslēdza līdz šī kvalifikācijas cikla beigām un pēc tam lems pār tālākām sadarbības iespējām.

Latvijas izlasei bez Krištopāna noslēdzošajos divos cikla mačos dažādu iemeslu dēļ nepalīdzēja arī virkne citu līderu, piemēram, Ģirts Lilienfelds, Elvijs Borodovskis un Jānis Pavlovičs. Turklāt pret Dāniju iepriekšējā mačā gūtu traumu dēļ nepalīdzēja arī Māris Veršakovs un Aivis Jurdžs. Tāpēc komandā bija vairāki jaunie spēlētāji, kuri aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajās pārbaudes spēlēs piedzīvoja debiju valstsvienībā, - Ņikita Pančenko, Guntis Piļpuks un Artūrs Meikšāns.

Latvijas izlase pirms gada dramatiskā cīņā palika bez ceļazīmes uz šī gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru. Toreiz duelī ar Baltkrieviju rezultāts divu spēļu summā bija neizšķirts, bet finālturnīru sasniedza pretinieki, kas iemeta vairāk vārtus izbraukuma mačā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi