Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuva modernajā pieccīņā beidzot izcīna pirmo medaļu Tokijā

Titulētā Laura Asadauskaite piektdien izcīnīja otro vietu Tokijas olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās, beidzot sagādājot pirmo godalgu Lietuvai.

37 gadus vecā Asadauskaite tika pie otrās olimpiskās godalgas karjerā, jo pirms deviņiem gadiem Londonā viņa izcīnīja zeltu. Tāpat sportistes kontā ir divi pasaules čempionāta un astoņi Eiropas meistarsacīkšu zelti.

Pirmajā divās disciplīnās, kas ir paukošana un peldēšana, Asadauskaite uzrādīja vien 25. rezultātu un atradās kopvērtējuma lejasgalā. Tam sekoja uzvara jāšanā un arī pirms apvienotās skriešanas un šaušanas disciplīnas lietuviete bija 13. pozīcijā. Tomēr arī kombinācijā viņa sasniedza pašu ātrāko rezultātu, paceļoties līdz otrajai vietai. Zīmīgi, ka otra ātrākā noslēdzošajā disciplīnā bija cita lietuviete Gintare Veckauskaite, paceļoties no 24. uz 7. pozīciju.

Par čempioni kļuva Lielbritānijas sportiste Keita Frenča, kura pirms pēdējās disciplīnas bija piektā, bet pirmā apļa beigās pārņēma vadību un to vairs neizlaida. Viņa kļūdījās vien divos no 22 šāvieniem. Summā Frenča tika pie 1385 punktiem, kas ir jauns olimpiskais rekords, par 15 punktiem (arī 15 sekundēm) apsteidzot Asadauskaiti. Vēl par diviem punktiem mazāk bija ungārietei Saroltai Kovāčai.

Asadauskaitei ar 1417 punktiem pieder pasaules rekords.

Sestdien medaļas modernajā pieccīņā dalīs vīri, uz starta izejot arī Latvijas pārstāvim Pāvelam Švecovam. Viņš būs noslēdzošais Latvijas sportists Tokijā.

Ja Lietuva vien tagad guva savu pirmo medaļu Tokijā, Latvijai un Igaunijai jau ilgāku laiku ir pa divām godalgām - igauņu sportistes tika pie zelta un bronzas paukošanā, bet Latvijai ir zelts 3x3 basketbolā un bronza svarcelšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi