Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuvietis Neverausks kļuvis par pirmo savā valstī uzaugušo beisbolistu MLB

Lietuviešu beisbolists Dovīds Neverausks pirmdien debitēja Pitsburgas Pirates komandā, kļūstot par pirmo Lietuvā uzaugušo sportistu, kurš spēlējis Beisbola augstākajā līgā (MLB).

Neverausks tika izsaukts neilgi pirms spēles, sastāvā aizstājot traumu guvušo Edamu Freizeru, un arī piedzīvoja savu debiju - Pirates viņu izmantoja noslēdzošajos divos inningos mačā, kurā ar 3-14 piekāpās pērnā gada čempionei Čikāgas Cubs.

Lietuvietis spēlē iesaistījās astotajā iningā, ļaujot pretiniekiem veikt vienu skrējienu no diviem atsistajiem sitieniem, kā arī vēl vienā sērijā izmetot trīs neatsitamas bumbiņas un nodrošinot pretiniekam straikautu. Neverauskas laukumā kāpa arī devītajā iningā, palīdzot uzveikt pretiniekus ar trīs flaiautiem jeb no gaisa noķertām atsistajām bumbiņām.

Pašlaik 24 gadus vecais Neverausks spēlēt beisbolu sācis sešu gadu vecumā Viļņā, kur viņa tēvs nodarbojās ar Eiropā salīdzinoši eksotiskā sporta veida popularizēšanu.

Līgumu ar Pirates komandu Neverausks noslēdza jau 2009.gadā 16 gadu vecumā, kļūstot par pirmo beisbolistu Lietuvā, kurš parakstījis profesionālu kontraktu, bet pirms šīs sezonas portāls mlb.com viņu nodēvēja kā 23. labāko jauno spēlētāju Pitsburgas vienības sistēmā.

Līdz šim no lietuviešiem MLB vēl bija spēlējis vienīgi Džo (Jusaps) Zapusta, kurš pasaules spēcīgākajā beisbola līgā 1933.gadā aizvadīja divas spēles Filadelfijas Athletics komandas rindās. Viņš tajā gadā aizvadīja divas spēles arī Nacionālajā amerikāņu futbola līgā (NFL), bet vēlāk kļuva par boksa tiesnesi un tiesāja pat Rokija Marčiāno cīņu. Lietuvietis Zapusta gan uzauga Bostonā, turklāt citi informācijas avoti vēsta, ka viņš 1907.gadā dzimis nevis Lietuvā, bet Latvijas pilsētā Liepājā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi