Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Neilandam otrā vieta Baltijas ceļa velobrauciena ceturtajā posmā

Rietumu-Delfin komandu pārstāvošais Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands sestdien izcīnīja otro vietu daudzdienu velobrauciena Baltic Chain (Baltijas ceļš) ceturtajā posmā. 

Par 165,5 kilometrus garā posma, kurā sportisti veica ceļu no Igaunijas pilsētas Pērnavas līdz Viljandiem, uzvarētāju kļuva pašreizējais pasaules junioru čempions Matjē van der Poels no Nīderlandes (BKCP-Powerplus), finišu sasniedzot pēc trim stundām, 47 minūtēm un 51 sekundes. Tikmēr Neilands finišēja nelielā grupiņā, desmit sekundes aiz uzvarētāja.

Šis posms sākās ar vairāku sportistu aktīviem centieniem atrauties no lielās grupas, turklāt īpaši aktīvi bija Vino 4ever komandas braucēji, taču allaž lielā grupa panāca bēdzējus. Uz brīdi vadībā atradās 11 braucēju grupa, starp kuriem bija arī Rietumu-Delfin komandu pārstāvošais baltkrievs Siarhejs Papoks. Vēlāk izdevās sešiem braucējiem panākt pat divu minūšu un 40 sekunžu pārsvaru, un šajā grupā bija arī Papoks. 

Lēnām sešinieka pārsvars saruka, līdz pēc otrā sprinta finiša arī šos bēdzējus noķēra. Taču praktiski uzreiz atkal izveidojās trīs riteņbraucēju grupa, kurā bija arī Papoks. Tuvojoties Viljandei, arī šos bēdzējus noķēra lielā grupa. Pilsētā sportistus sagaidīja vairāki kāpumi pa bruģi un pa šaurajām Viljandes ieliņām. Pēdējā kilometrā grupas priekšā no pārējiem aizbēga van der Poels, kurš vienatnē arī finišēja, kuram pēcāk sekoja Neilands. 

"Sākums bija grūts, jo ritenim salūza sēdeklis. Nācās mainīt velosipēdu un tad atpakaļ sēdos uz ierastā riteņa, kad to salaboja. Labi nostrādāja Papoks, kurš ilgi turējās līderu grupā un bija aktīvs. Žēl, ka viņam neizdevās tur noturēties. Pēdējos kilometros van der Poels izmantoja pirmo kāpumu pa bruģi un aizbēga, bet mēs pa vēlu viņu sākām ķert. Biju ceturtais, bet izdevās izraut otro vietu," pēc finiša izteicās Neilands. 

Savukārt 23.vietā finišēja Mārtiņš Trautmanis, kuram uzreiz sekoja Māris Bogdanovičs no Alpha Baltic/Unitymarathons.com komandas, kamēr divi Rietumu-Delfin komandas pārstāvji - Andris Vosekalns un Andris Smirnovs - bija attiecīgi 35. un 36.pozīcijā, bet Kaspars Serģis (Alpha Baltic/Unitymarathons.com) un Andžs Flaksis (Rietumu-Delfin) sekoja 38. un 39.pozīcijā. 

Tikmēr 88.vietā finišu sasniedza Rietumu-Delfin komandu pārstāvošais baltkrievs Siarhejs Papoks, bet to nesasniedza Kristofers Rācenājs no Alpha Baltic/Unitymarathons.com vienības. 

Par velobrauciena kopvērtējuma līderi nu kļuvis van der Poels, bet Boganovičs no ceturtās vietas atkritis uz astoto, zaudējot līderim vienu minūti un 17 sekundes. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz Vosekalns (+1:34), bet Neilands pacēlies uz 33.pozīciju (+18:11), aiz kura uzreiz seko Trautmanis. 

Savukārt Serģis kopvērtējumā pagaidām ieņem 39.pozīciju (+18:54), bet Smirnovs ir 53.vietā (+20:55). Papoks tikmēr seko 67.pozīcijā (+22:59), bet Flaksis atrodams 76.vietā (+28:44). 

Svētdien norisināsies šī velobrauciena pēdējais - piektais - posms, kurā sportisti mēros ceļu no Viljandiem uz Tallinu. 

Pirmo reizi Baltijas velobrauciens starp kādreizējām padomju republikām - Latviju un Lietuvu - norisinājās 1955.gadā. 1959.gadā ģeogrāfija paplašinājās, iekļaujot arī Igauniju. 

Velobraucienam katru gadu, izņemot pirmos četrus pastāvēšanas gadus, tika mainīts maršruts, un 1976.gadā trim Baltijas republikām tika pievienota arī Baltkrievija, bet pēdējos gados sacensības kļuvušas par kupli pārstāvētām un UCI normētām sacīkstēm. 

Pērn no Latvijas sportistiem labākais bija Indulis Bekmanis, kurš kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi