Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Pasaulē lielākās jahtu regates laikā Rīgas ostā pietauvosies ap 100 burinieku

Jahtu regates The Tall Ships Races 2013 koordinēšanai atsevišķu biroju neveidos, bet šīs funkcijas uzņemsies nodibinājusm LIVE Riga, tika nolemts pēc Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerikainiciatīvas sasauktajā darba grupas sēdē, portālu Diena.lv informēja RD pārstāve Liene Pētersone.

Kā zināms, Rīga ir iekļauta starptautiskās organizācijas Sail Training International 2013. gadā rīkotās burinieku regates The Tall Ships Races 2013 maršrutā Orhūsa (Dānija) – Helsinki (Somija) –Rīga – Ščecina (Polija). Saskaņā ar plānoto grafiku, buru kuģi Rīgas ostā viesosies no 24.līdz 28.jūlijam.

The Tall Ships Races ir lielākā burinieku un jahtu regate pasaulē. Tajā ik gadu piedalās ap 80 - 100 burukuģu no visas pasaules. Ņemot vērā regates arvien pieaugušo popularitāti, Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes priekšsēdētājs Uģis Kalmanis prognozēja, ka 2013. gadā Rīgas ostā ienāks ap 100 buru kuģu, atvedot sev līdzi apmēram 5000 burātāju.

Darba grupas vadītāja vietnieks Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs atgādināja, ka pēdējo reizi pasaulē lielākā regate Rīgā viesojās 2003.gadā, kad Cutty Sark Tall Ships Races 2003 ietvaros Rīgas ostā piestāja vairāk nekā 80 burinieku. Regates organizatori Sail Training International toreiz atzina Rīgu par regates labāko ostu, pasniedzot Rīgai speciālu ceļojošo balvu.

„Tā kā paši šo kvalitātes latiņu esam pacēluši, mūsu pienākums noturēt to tikpat augstu”, uzsvēra izpilddirektors.

 Viņš informēja, ka regates organizēšana sadalīta vairākos blokos. Pirmkārt jānodrošina pašas lielās flotes apkalpošana, tai skaitā, jāsagatavo piestātnes un tauvošanās palīglīdzekļi, loči un velkoņi, dušas, tualetes un ūdens, kuģu degvielas uzpilde, elektrības padeve un cita tehniskā palīdzība, imigrācijas un muitas procedūras.

 Par svarīgiem veicamajiem mājasdarbiem tika pieminēta arī dažādu pasākumu organizēšana burinieku apkalpēm: kapteiņu vakariņas, apkalpju balle un parāde, ekskursijas un kultūras programma, kā arī buru parāde, atstājot Rīgu.

Tāpat nepieciešams veikt virkni organizatorisku pasākumu, tai skaitā arī veidot regates Rīgas posma publicitāti. Pirmais no uzdevumiem šajā jomā būs Rīgas prezentācija šā gada regates vienā no posmiem – Lisabonā – 22.jūlijā.

 arba grupa arī atbalstīja Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes priekšsēdētāja Uģa Kalmaņa iniciatīvu organizēt izmēros unikālā Sanktpēterburgas burinieka Mir ienākšanu Rīgā šā gada septembra beigās, kas būs ļoti svarīgi no regates Rīgas posma popularizēšanas, marketinga un sponsoru piesaistes viedokļa.

Regates The Tall Ships Races 2013 uzņemšanu Rīgā Sail Training International organizē sadarbībā ar Rīgas domi, Rīgas Brīvostu, Rīgas Pasažieru termināli, Latvijas Burāšanas mācību asociāciju, Rīgas domes Ārlietu pārvaldi un nodibinājumu LIVE Riga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi