Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Piešķir 552 729 latus Murjāņu Sporta ģimnāzijai, Siguldas bobsleja trases remontam un sporta federācijām

Valdība otrdien nolēma Murjāņu Sporta ģimnāzijas un Siguldas bobsleja trases remontam un sporta federācijām no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķir 552 729 latus.

Valdība uzdeva Finanšu ministrijai no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem piešķirt Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošajai Murjāņu Sporta ģimnāzijai 263 025 latus. Apkures sistēmas rekonstrukcijai paredzēti 218 284 lati, par kuriem jāizveido dabasgāzes konteinertipa katlumāja un jāiegādājas ar tās funkcionēšanu saistītais aprīkojums un sistēma. Ventilācijas sistēmas izveidei un atsevišķu tehnoloģisko iekārtu, kā arī inventāra iegādei virtuves un ēdnīcas blokā paredzēti 36 300 lati.

Savukārt jumta rekonstrukcijai un atsevišķu remontdarbu veikšanai Murjāņu Sporta ģimnāzijas struktūrvienībā - specializētajā airēšanas sporta skolā Jūrmalā - piešķirti 8 441 lati.

Piešķirs līdzekļus arī Siguldas bobsleja un kamaniņu trases rekonstrukcijas darbiem 

FM būs jāpiešķir IZM no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem līdz 200 000 latu pārskaitīšanai SIA Bobsleja un kamaniņu trase Sigulda. Līdz 50 000 latu paredzēti, lai nodrošinātu bobsleja un kamaniņu trases Sigulda rekonstrukcijas projekta izstrādi, savukārt vēl līdz 150 000 latu paredzēti, lai nodrošinātu neatliekamo pasākumu īstenošanu trases drošības uzlabošanai. Šī nauda tiks piešķirta pēc tam, kad FM būs saskaņots IZM līdzekļu pieprasījums un Bobsleja un kamaniņu trase Sigulda veikusi attiecīgas iepirkuma procedūras.

Lai saistībā ar 2015.gada pasaules čempionāta kamaniņu sportā norisi nodrošinātu bobsleja un kamaniņu trases Sigulda atbilstību šādu sacensību sarīkošanai izvirzītajām starptautiskajām prasībām, nepieciešams veikt trases rekonstrukciju, kuru iespējams sadalīt trīs posmos, attiecīgi sadalot arī tam nepieciešamo valsts budžeta finansējumu. 2013. un 2014.gadā trases rekonstrukcijai paredzēt novirzīt pa 650 tūkstošiem latu.

Valdība atvēl naudu handbolam, volejbolam un šaham 

FM no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem jāpiešķir IZM arī 89 704 latus, kas paredzēti vairākām sporta federācijām.

Latvijas Handbola federācijai piešķirs 16 728 latus, lai nodrošinātu ar Latvijas vīriešu handbola izlases gatavošanos un dalību 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 2.kārtas spēlēs saistītās izmaksas.

Latvijas Volejbola federācijai piešķirs 62 976 latus, lai nodrošinātu ar Latvijas vīriešu volejbola izlases un Latvijas jauniešu volejbola izlašu - U-17 meiteņu un U-18 zēnu - gatavošanos un dalību Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros saistītās izmaksas.

Savukārt Latvijas Šaha federācijai piešķirs 10 000 latu, lai nodrošinātu ar Latvijas vīriešu un sieviešu izlases gatavošanos un dalību Pasaules Šaha olimpiādē saistītās izmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi