Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Slavenā Red Sox beisbola komanda izmantojusi tehnoloģijas, lai krāptos spēļu laikā

Pazīstamā beisbola komanda Bostonas Red Sox pieķerta Apple Watch ierīces izmantošanā, lai ar aizliegtiem paņēmieniem uzvarētu spēlēs, atsaucoties uz ASV vadošās beisbola līgas Major League Baseball (MLB) izmeklēšanu, vēsta BBC.

Saskaņā ar New York Times informāciju, ierīce izmantota, lai saņemtu ziņojumus par to, kāda veida metienus paredzēts veikt pretiniekiem. Tas devis Bostonas komandas spēlētājiem priekšrocības. Video no augustā notikušās trīs spēļu sērijas MLB iesniedzis slavenais Ņujorkas Yankees klubs.

Šobrīd nav skaidrības par to, kādu sodu varētu piemērot Red Sox, kas ir pašreizējā MLB Austrumu divīzijas līdervienība.

Beisbolā ķērājs signalizē savas komandas metējam, kāda veida bumbu mest – piemēram, ātru vai grieztu metienu. Ķērājs izmanto pirkstus, lai rādot noteiktu skaitu no tiem, signalizētu komandas biedram par vēlamo metienu. Šī informācija būtu ļoti noderīga pretinieku atsitējam, tomēr viņš metiena brīdī var izmantot vienīgi metēja stāju un kustības, lai mēģinātu noteikt, kāds metiens sekos.

Šo signālu nodošana atsitējam gan nav nekas jauns, jo jau agrāk komandas mēģinājušas kaut kādā veidā paspēt brīdināt savu atsitēju par gaidāmo metienu, tomēr šis ir pirmais zināmais gadījums, kad izmantotas tehnoloģijas. Šim nolūkam izmantot elektroniku vai, piemēram, binokļus, ir aizliegts.

MLB izmeklēšanā konstatēts, ka Bostonas komandai bijis kāds cilvēks ārpus laukuma, kurš vērojis pretinieku ķērāja signālus, tālāk tos nodevis kādam no laukumā esošajiem Bostonas beisbolistiem, bet viņš savukārt signalizējis atsitējam. Šobrīd MLB cenšas noskaidrot, vai šī krāpšanās izmantota arī citās spēlēs ar Bostonas komandas līdzdalību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi