Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Šveices florbolisti sesto reizi izcīna pasaules čempionāta bronzu

Šveices vīriešu florbola izlase svētdien izcīnīja bronzu Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā, pie šāda kaluma godalgas šajā turnīrā tiekot jau sesto reizi.

Duelī par bronzas godalgām Šveice ar 8:5 (3:2, 2:1, 3:2) pieveica Čehiju.

Šveices komandas labā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" šajā mačā izcēlās Manuels Maurers, kamēr divus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli pievienoja Kristofs Meiers. Tikmēr čehiem divreiz ar gūtiem vārtiem atzīmējās Matejs Jendrišāks.

Šī mača rezultātu jau 43.sekundē atklāja čehs Jirži Curnejs, taču Šveicei, lai panāktu izlīdzinājumu, bija nepieciešamas tikai divas sekundes, kad 1:1 panāca Meiers. Pēc Toma Ondrušeka precīzā metiena ceturtajā minūtē Čehijas valstsvienība vēlreiz izvirzījās vadībā, bet divas minūtes vēlāk Tims Brailards vēlreiz panāca izlīdzinājumu.

Savukārt 12.minūtē Šveice pirmo reizi šajā mačā pārņēma vadību, kad izcēlās Kristofs Kamenišs, bet 29.minūtē mazākumā Jendrišāks jau trešo reizi šajā spēlē līdzsvaroja rezultātu. Tomēr otrās trešdaļas beigās Šveices valstsvienība guva divus vārtus pēc kārtas, kad pa vārtiem guva Maurers un Meiers.

Lai arī trešās trešdaļas laikā Čehija divreiz samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, Šveice neļāva pretiniekiem panākt izlīdzinājumu, cīņas beigās tiekot pie bronzas godalgas.

Šveice pasaules čempionāta finālā iekļuvusi vienu reizi, turklāt tajā cietusi zaudējumu, kad 1998.gadā ar 3:10 piekāpās Zviedrijai.

Tikmēr Čehija savā vēsturē pasaules čempionātos guvusi trīs medaļas - vienu sudrabu un divas bronzas. Abos gadījumos spēlē par bronzu tā pieveica tieši Šveici.

Savukārt piekto vietu šajā pasaules čempionātā svētdien izcīnīja Dānija, kas pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 (0:2, 1:0, 3:2, 0:0, 1:0) pieveica Norvēģiju.

Tikmēr pie septītās vietas tika Vācija, jo tā ar 5:4 (2:3, 2:0, 1:1) pieveica Igauniju.

Pasaules čempionāts Rīgā noslēgsies ar zelta maču plkst.17.40, kurā sacentīsies Zviedrija un Somija. Cīņu tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).

Zviedrijas un Somijas florbolisti tikušies astoņos no desmit pasaules čempionātu fināliem, sešas uzvaras gūstot zviedriem, bet 2008. un 2010.gadā par čempioniem kļuva somi. Kopš pasaules čempionāta pirmsākumiem zviedri allaž spēlējuši finālā, tiekot pie astoņiem čempiontituliem.

Zviedri čempionātu iesāka ar uzvaru 7:2 pār Latviju, pēc tam ar 8:2 tika uzveikta Norvēģija, bet apakšgrupas noslēdzošajā mačā ar 8:4 tika pārspēta Čehija. Ceturtdaļfinālā zviedri ar 11:0 pieveica Vāciju, bet pusfinālā ar 7:2 pārspēja Šveici.

Tikmēr somi meistarsacīkstes iesāka ar uzvaru 12:1 pār Vāciju, kam sekoja uzvara 6:4 pār Šveici, bet grupu turnīrs tika noslēgts ar panākumu 10:3 pār Igauniju. Ceturtdaļfinālā Somija ar 7:0 pārspēja Dāniju, bet pusfinālā ar 4:3 pieveica Čehiju, uzvaru izraujot septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas vīriešu florbola izlase savās mājās notiekošo pasaules čempionātu sestdien noslēdza desmitajā vietā, kas ir komandas visu laiku zemākā vieta šo turnīru vēsturē.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojās pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās bija pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkojās astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts florbolā norisinājās Arēnā Rīga un Elektrum Olimpiskajā centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi