Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Riga futbolisti ar diviem vārtiem otrajā puslaikā galvaspilsētas derbijā uzvar RFS

Riga sestdien, gūstot divus vārtus otrajā puslaikā, Optibet Latvijas futbola virslīgas mačā valsts galvaspilsētas derbijā savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja RFS futbolistus.

Riga komandas sastāvā pa vārtiem guva Tomislavs Šaričs un Oļegs Laizāns.

Spēle sākās ļoti piesardzīgā manierē. Komandām bija pāris sitieni vārtu virzienā, bet reālu iespēju atklāt cīņas rezultātu nebija. Situācija mainījās līdz ar otrā puslaika sākumu. To krietni aktīvāk iesāka Riga, kas arī vainagojās panākumiem, jo 63.minūtē lielisku partnera piespēli uz vārtu priekšu izmantoja Šaričs, panākdams 1:0.

Pēc šī vārtu guvuma spēles gaita mainījās, jo RFS jau uzreiz centās saasināt situāciju pie mājinieku vārtiem. Tas gan nebija uz ilgu laiku, jo cīņa turpināja ritēt līdzvērtīgi, turklāt 74.minūtē otro dzelteno kartīti par rupju izklupienu saņēma RFS futbolists Aleksandrs Solovjovs, atstājot komandu mazākumā. Cīņas izskaņā bumbu vairāk kontrolēja RFS, tomēr pamatlaika pašās beigās tās futbolisti kļūdījās aizsardzībā, kas Laizānam 89.minūtē ļāva izskriet vienam pret viesu vārtsargu Kasparu Ikstenu un gūt cīņas otros vārtus.

Noslēgumā rezultāts vairs nemainījās, lai gan kompensācijas laikā bīstami pa vārtiem sita RFS aizsargs Vitālijs Jagodinskis.

Vēl nesen RFS komandai bija mēnesi ilga sešu neuzvarētu maču sērija, taču pirmdien tā pārtrūka, savā laukumā ar 3:2 pārspējot Daugavpils komandu. Tikmēr Riga pēdējās trīs spēlēs bija cietusi divus zaudējumus, nespēdama pārņemt līderpozīciju kopvērtējuma tabulā.

Riga rindās visvairāk vārtus guvis serbs Darko Lemajičs, kura kontā ir pieci precīzi sitieni. Tieši viņš pagājušajā sezonā bija virslīgas rezultatīvākais uzbrucējs, gūstot 15 vārtus Riga rindās, bet piektdien uzbrucējs pievienojās nu jau bijušās komandas lielākajai sāncensei RFS. Sestdienas mačā gan viņš vēl nevarēja piedalīties.

Riga komandai gan ilgi nebija jāmeklē papildspēki uzbrukumā, jau piektdien vienības rindas papildinot Latvijas izlases futbolistam Denisam Rakelam, tomēr arī viņš sestdien laukumā vēl nedevās.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē ar 3:1 mājās pārāki bija RFS futbolisti, divus vārtus mača nogalē gūstot Tomāšam Malecam.

Pirms tam sestdien Daugavpils savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Liepāju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien šīs kārtas ievadā Jūrmalas Spartaks viesos ar 2:1 pārspēja Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola (ViA) komandu, kamēr Metta mājās ar 2:0 uzveica Jelgavu. Tikmēr šo kārtu izlaiž Ventspils futbolisti.

Ar 28 punktiem kopvērtējuma vadībā atrodas Riga un RFS, kas aizvadījušas attiecīgi 14 un 15 mačus, kamēr trešā ar 22 punktiem 14 dueļos ir Jūrmalas Spartaks. Tālāk ar 21 punktu seko Valmiera Glass/ViA, bet piekto vietu ar 20 punktiem ieņem Ventspils. Sestā ar 19 punktiem ir Daugavpils, kas par diviem punktiem apsteidz Liepāju, astoto vietu ar 13 punktiem 15 mačos ieņem Metta futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar tikpat punktiem 14 cīņās noslēdz Jelgava.

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa Optibet. Jaunais sadarbības līgums starp biedrību Latvijas Futbola virslīga un Optibet Sporta bārs noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar Best4Sport TV kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā Sportacentrs.com TV un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva Riga komanda, aiz sevis atstājot Ventspils vienību, bet trešā bija RFS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi