Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Spartaks spēlē neizšķirti pret Sūduvu un noslēdz savu dalību UEFA Eiropas līgā

Iepriekšējo divu gadu Latvijas čempione futbolā Jūrmalas Spartaks ceturtdien izbraukumā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas atbildes mačā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) pret Lietuvas spēcīgāko klubu Marijampoles Sūduva, divu spēļu summā piedzīvojot zaudējumu ar 0:1.

Līdz ar to Latvijas komanda pārtrauca savu dalību Eiropas līgas turnīrā. Trešās kārtas sasniegšana bija Jūrmalas vienības labākais sasniegums UEFA klubu turnīros tās pastāvēšanas vēsturē.

Pirmajā mačā pirms nedēļas Spartaks futbolisti Rīgā piedzīvoja neveiksmi ar 0:1.

Spēles pirmajā puslaikā Spartaks bumbu kontrolēja nedaudz vairāk par savu pretinieci, kā arī biežāk sita vārtu virzienā, tomēr ne reizi tā arī nepārspēja pretinieku vārtsargu. Turpretim Sūduva izveidoja dažus bīstamus pretuzbrukumus, pēc kuriem arī bumba neatrada ceļu vārtos.

Otrajā puslaikā mājinieku komanda daudz nesteidzās un spēlēja piesardzīgi, tomēr Spartaks nespēja izveidot nopietnas vārtu gūšanas iespējas. Mača izskaņā viesi centās aktīvi uzbrukt, tomēr visi jūrmalnieku centieni tika neitralizēti un rezultātā Eiropas līgas izšķirošo kvalifikācijas kārtu sasniedza Sūduva.

Lietuvas vienībai play-off kārtā pretī stāsies slavenā Skotijas komanda Glāzgovas Celtic, kas negaidīti nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešo kārtu, tajā summā ar 2:3 piekāpjoties Atēnu AEK no Grieķijas.

Marijampoles klubs pēdējā Eiropas līgas kvalifikācijas kārtā spēlēs otro sezonu pēc kārtas. Pagājušajā gadā Sūduva ar 0:2 divu spēļu summā zaudēja Bulgārijas komandai Razdragas Ludogorets.

Uz Marijampoli jūrmalnieki devās ar 18 futbolistiem sastāvā. No traumas vēl nav atguvies uzbrucējs Deniss Davidovs, kā arī uz šo spēli izlaida Ingars Sarmis Stuglis, kuram ir neliels savainojums.

Tiesa, kopš šī dueļa pirmās spēles Spartaks ir piedzīvojis izmaiņas treneru korpusā, jo vienību negaidīti atstāja krievu speciālists Aleksandrs Grišins, kurš šajā amatā bija vien no aprīļa. Viņa vietā stājies lietuvietis Toms Ražanausks, kuram šī būs pirmā spēle kā jūrmalnieku galvenajam trenerim. Viņš Spartakā pāris mēnešus strādāja jau iepriekšējā sezonā, būdams tautieša Valda Urbona palīgs.

Latvijas čempione dalību Eirokausos sāka UEFA Čempionu līgā, kur pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā piedzīvoja cienīgu zaudējumu ar 0:2 pret Serbijas klubu Belgradas Crvena zvezda. Turpinājumā Spartaks pārcēlās uz UEFA Eiropas līgu, kur otrajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar graujošu 9:0 pārspēja Sanmarīno spēcīgāko vienību Montedžardīno La Fiorita.

Tikmēr Sūduva UEFA Čempionu līgā tika līdz otrajai kvalifikācijas kārtai. Vispirms lietuvieši divu maču summā negaidīti ar 3:2 uzvarēja Kipras klubu Nikosijas APOEL, kļūstot par pirmo Lietuvas klubu kopš 2012.gada, kurš pārvarējis Eiropas spēcīgākā klubu kausa izcīņas pirmo kārtu. Savukārt otrajā kvalifikācijas kārtā lietuvieši ar 0:5 kapitulēja jūrmalnieku jau iepazītajai Crvena zvezda.

SynotTip Latvijas futbola virslīgā Spartaks ar 29 punktiem 16 spēlēs ieņem ceturto vietu, no pirmā trijnieka atpaliekot jau piecus punktus. Savukārt Sūduva Lietuvas čempionāta kopvērtējumā ar 48 punktiem ir pārliecinoša līdere, tuvākos sekotājus apsteidzot jau par 11 punktiem.

Marijampoles klubs tika dibināts 1921.gadā, bet lielāko panākumu izcīnīja tieši pērn, pirmo reizi kļūstot par Lietuvas čempioniem. Vēl divas reizes Sūduva bijusi otrā, bet piecas reizes tikusi pie bronzas medaļām. Tāpat šī komanda 2006. un 2009.gadā izcīnīja Lietuvas kausu, kā arī divas reizes, tostarp šogad, tikusi pie Lietuvas Superkausa.

Komandas galvenais treneris ir Vladimirs Čeburins no Kazahstānas.

Pērn Sūduva futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā divu spēļu summā pārspēja citu Latvijas klubu Liepāja.

Jau ziņots, ka pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas komandas Riga un Liepāja, bet Ventspils apstājās otrajā kvalifikācijas kārtā.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, nepieciešams pārvarēt četras atlases kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi