Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Alžīrija otro reizi vēsturē izcīna Āfrikas Nāciju kausu

Par šī gada Āfrikas Nāciju kausa čempioniem kļuvuši Alžīrijas futbolisti. Finālmačā Alžīrija ar 1:0 (1:0) uzveica Senegālas izlasi. Vienīgos vārtus čempionu labā guva Bagdads Bunedjahs, kuram tie bija otrie vārti šajā turnīrā.

Uzvaru nesošie vārti tika gūti jau otrajā mača minūtē, kad Bunedjahs apspēlēja pretinieku aizsargu un izkārtoja sev labu sitiena pozīciju no aptuveni 20 metru atzīmes. Sitiens gan tika bloķēts, tomēr bumba pēc rikošeta uzlidoja augstu gaisā un drīz vien piezemējās aiz Senegālas izlases vārtsarga muguras, par ko izbrīnīts bija arī pats Alfrēds Gomis. Spēle arī neiztika bez vairākiem asumiem, tomēr mača sākumā gūtie vārti izrādījās gana, lai svinētu savu otro uzvaru Āfrikas Nāciju kausa izcīņā.

Senegāla par Āfrikas spēcīgāko vienību nav kļuvusi ne reizi, kamēr Alžīrija to iepriekš paveica tālajā 1990.gadā.

Jau vēstīts, ka Nigērijas futbola izlase trešdien Ēģiptē izcīnīja Āfrikas Nāciju kausa bronzu, ar 1:0 pārspējot Tunisijas valstsvienību.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā piedalījās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīru sasniedza grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās izlases no trešo pozīciju guvušajām komandām.

Sākotnēji Nāciju kausa izcīņas rīkošana tika uzticēta Kamerūnai, taču tā kavējās ar termiņiem, un bija bažas par drošību. Līdz ar to prestižākais izlašu turnīrs Āfrikā tika pārcelts uz Ēģipti.

Ēģipte Āfrikas Nāciju kausa izcīņu rīko piekto reizi vēsturē. Šeit turnīrs norisinājās arī 1959., 1974., 1986. un 2006.gadā.

Tieši Ēģipte ar septiņām zelta medaļām ir Nāciju kausa titulētākā komanda. Iepriekšējā turnīrā, kas notika aizpērn Gabonā, triumfēja Kamerūna.

Tiesa, šogad Ēģipte un Kamerūna nespēja pārvarēt izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi