Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brazīlijas futbola izlase kļūst par ceturto Pasaules kausa finālturnīra dalībnieci

Brazīlijas futbola izlase ceturtdien Sanpaulu kļuva par ceturto Pasaules kausa finālturnīra dalībnieci.

Brazīlieši ceturtdien savā laukumā Dienvidamerikas atlases grupā ar 1:0 (0:0) pārspēja Kolumbiju un neatkarīgi no citu atlikušo spēļu rezultātiem nodrošināja vietu labāko četru vienību skaitā, kuras pa tiešo iekļūst finālturnīrā.

Vārtus no Neimara piespēles mača 72.minūtē iesita Lukass Paketa.

Pieckārtējie pasaules čempioni pievienojas mājiniekiem katariešiem un oktobrī vietu finālturnīrā nodrošinājušajām Eiropas izlasēm - Vācijai un Dānijai.

Brazīlieši līdz šim uzvarējuši 11 no 12 kvalifikācijas turnīra spēlēm, sakrājot 34 punktus 12 cīņās un vienīgo bezvārtu neizšķirtu pagājušajā mēnesī piedzīvojot Kolumbijā.

Kolumbijai padevās labāks pirmais puslaiks, taču Brazīlijas trenera Tites uzbrukuma taktikas maiņa, pēc pārtraukuma veicot trīs spēlētāju maiņas, ļāva mājiniekiem dominēt otrajā puslaikā.

Pēc sakāves Kolumbija atkrita uz piekto vietu Dienvidamerikas grupā, jo Čīle to apsteidza pēc trešās uzvaras pēc kārtas, ar 1:0 (0:0) izbraukumā pārspējot Paragvaju.

Vienīgie vārti 56.minūtē tika gūti pēc stūra sitiena izpildes no kreisās puses. Bumba, neskārusi nevienu spēlētāju, piezemējās tieši priekšā mājinieku vārtsargam Antonijam Silvam un no tā kājas iespurdza vārtos.

Čīles cerības sasniegt Kataru vēl pirms mēneša pēc sakāves pret Peru ar 0:2 bija krietni sarukušas, taču trīs uzvaras pēc kārtas ir atjaunojušas čīliešu izredzes. Savukārt Paragvajai tas bija trešais zaudējums pēc kārtas un ceturtā spēle pēc kārtas bez gūtiem vārtiem, ieņemot astoto vietu četrus punktu attālumā no kārotā četrinieka.

Trešajā ceturtdienas mačā Peru palielināja savas izredzes kvalifikācijā, pirmajā puslaikā gūstot trīs vārtus un savā laukumā pārspējot Bolīviju ar 3:0.

Vārtus devītajā minūtē guva Džanluka Lapadula, 31.minūtē - Kristians Kueva un 39.minūtē - Serhio Penja.

Panākums ļāva apsteigt pretiniekus, kuriem palika 12 punkti, un ar 14 punktiem 13 spēlēs tikai par diviem punktiem atpalikt no Čīles, kas ieņem ceturto vietu ar 16 punktiem.

Vēl vienā mačā Ekvadora mājās ar 1:0 (1:0) pieveica pastarīti Venecuēlu, pakāpjoties uz trešo vietu.

Vienīgos vārtus 41.minūtē guva Leverkūzenes "Bayer" aizsargs Pjero Inkapie.

Brazīlijai, kura sakrājusi 34 punktus 12 mačos, ar 25 punktiem 11 cīņās seko Argentīna, 13 spēlēs 20 punkti ir Ekvadorai un pa 16 punktiem sakrājusi Čīle, Kolumbija un Urugvaja 12 mačos. 13 dueļos 14 punkti ir Peru, pa 12 punktiem - Paragvajai un Bolīvijai, bet septiņi - Venecuēlai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi