Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dāvis Ikaunieks pirms došanās uz izlasi gūst traumu Čehijas čempionāta spēlē

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks sestdien guva traumu Čehijas augstākās līgas spēlē. Ikaunieks mača 25.minūtē traumas dēļ tika nomainīts, kamēr viņa pārstāvētā komanda Jihlavas Vysočina savā laukumā ar 0:4 (0:3) kapitulēja Jablonec vienībai, pārtraucot četru uzvaru sēriju.

Jihlavas komanda šobrīd neziņo par Ikaunieka traumas nopietnību, taču savainojums var viņam liegt dalību nākamnedēļ paredzētajās Latvijas izlases pārbaudes spēlēs ar Fēru salām un Gibraltāru. Ikaunieks šosezon guvis astoņus vārtus, kas dod dalītu ceturto vietu turnīra labāko snaiperu sarakstā.

Pagājušo gadu Vysočina komanda noslēdza ar trim zaudējumiem pēc kārtas, kā arī astoņiem zaudējumiem deviņos mačos, bet pēc ziemas pārtraukuma izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas.

Vysočina kopvērtējumā ar 22 punktiem 21 cīņā ieņem 11. vietu 16 komandu vidū. Tikmēr Jablonec ar 36 punktiem ir ceturtajā pozīcijā.

Iepriekšējā Čehijas čempionāta sezonā Vysočina ieņēma 14.vietu 16 komandu vidū un, tikai pateicoties labākai vārtu attiecībai pār konkurenti, saglabāja vietu augstākajā divīzijā. Zīmīgi, ka pozitīvo bilanci savstarpējos mačos nodrošināja tieši divi Ikaunieka precīzi sitieni.

Aizvadītajā sezonā Ikaunieks kopā 30 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem, kas deva dalītu sesto vietu līgas snaiperu sarakstā.

2015. gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni Liepāju, izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. 2016. gada vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kuras rindās 16 mačos guvis četrus vārtus.

Pašlaik 23 gadus vecais Ikaunieks bija starp kandidātiem uz 2017. gada Latvijas labākā futbolista balvu, kur gan palika otrais aiz pieredzējušā vārtsarga Andra Vaņina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi