Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Eiropas čempionātā futbolā tiek aizvadīti vēl trīs mači

Eiropas čempionātā futbolā, kas norisinās Francijā, šodien tiek aizvadīti vēl trīs mači.

Pirmajā no tiem plkst.16 pēc Latvijas laika D apakšgrupā pirmo spēli aizvadīs Turcija, kas Parīzē sacentīsies ar Horvātiju.

Abas komandas Eiropas čempionātu finālturnīros savā starpā tikušās diezgan bieži. Vēl 1996.gada apakšgrupu turnīrā Horvātija izcīnīja uzvaru ar 1:0, bet 2008.gada ceturtdaļfinālā Turcija jau bija pārāka 11 metru sitienu sērijā. Savukārt horvāti par šo pāridarījumu atriebās 2012.gada finālturnīra kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtā, liedzot turkiem sasniegt finālturnīru.

Zīmīgi, ka šīs abas vienības ielozētas arī vienā 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra apakšgrupā.

Turcijai šis ir ceturtais Eiropas čempionāts, bet 2008.gadā tā sasniedza pusfinālu. Tāpat sacentusies 1996. un 2000.gada turnīrā, bet pirms 2004.gada meistarsacīkstēm izšķirošajā kvalifikācijas kārtā piekāpās Latvijai.

Tikmēr Horvātija kā neatkarīga valsts piedalījusies četros Eiropas čempionātos, divreiz neizkļūstot no grupas, bet divreiz sasniedzot ceturtdaļfinālu. Tomēr 1998.gadā guva trešo vietu Pasaules kausā.

Savukārt plkst.19 pēc Latvijas laika šodien C apakšgrupas pirmajā mačā Nicā kontinenta meistarsacīkšu debitante Ziemeļīrija tiksies ar Poliju, kuras sastāvā lielu lomu spēlē draudīgais uzbrucējs Roberts Levandovskis.

Zīmīgi, ka Polija piedalās savā trešajā Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc kārtas, bet līdz šim pie panākuma tā arī nav spējusi tikt. Šo sacensību kvalifikācijas turnīrā lieliski spēlēja tieši Levandovskis, kurš pamanījās gūt 13 vārtus un kļuva par sacensību rezultatīvāko futbolistu.

Ziemeļīrija pret Poliju aizvadījusi sešus mačus, kuru laikā gūtas trīs uzvaras, vienreiz spēlēts neizšķirti un divreiz zaudēts.

Lai gan Ziemeļīrijai šis ir debijas čempionāts, tā trīs reizes spēlējusi Pasaules kausa finālturnīrā, 1958.gadā sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Visbeidzot plkst.22 pēc Latvijas laika šodien Lillē spēkosies pašreizējā pasaules čempione Vācija un Ukraina.

Šāda līmeņa turnīros Vācijas izlase Ukrainai ne reizi nav zaudējusi - divas uzvaras un divi neizšķirti.

Vācija piedalījusies katrā Eiropas čempionātā kopš 1972.gada un kļuvusi par trīskārtēju čempioni (1972., 1980., 1996.gadā). Iepriekšējos divos turnīros sasniegusi pusfinālu, 2008.gadā zaudējot titula mačā, bet pirms četriem gadiem finālā neiekļūstot.

Ukraina Eiropas čempionātos kā neatkarīga valsts debitēja pirms četriem gadiem, kad to uzņēma kopā ar šī gada apakšgrupas pretinieci Poliju. Toreiz trijās spēlēs tika gūta viena uzvara, tomēr ar to nebija pietiekami, lai izkļūtu no grupas.

Visus šodienas mačus tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un kas var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. "Stade de France" ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs LTV7, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi