Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iekavējušās reģistrācijas dēļ LFF kongress sācies vēlāk

Iekavējušās reģistrācijas dēļ Latvijas Futbola federācijas (LFF) ikgadējais kongress, kurā būs organizācijas prezidenta, valdes un juridisko institūciju locekļu vēlēšanas, sākās pusstundu vēlāk nekā plānots.

No 136 balsstīesīgajiem biedriem šobrīd ieradušies 127, līdz ar to kongress ir leģitīms un lemttiesīgs.

Kongresam Elektrum Olimpiskā centra lielajā zālē bija jāsākas plkst.12, bet tā sākums tika pārcelts par vismaz pusstundu uz priekšu. Reģistrēšanās kongresam sākās plkst.11, bet stundas laikā visi delegāti nebija paspējuši piereģistrēties.

Kongresu tiešraidē translē kanāls Sportacentrs.com TV.

Kongress norisinās, ievērojot sociālās distancēšanās noteikumus - starp tā apmeklētājiem nodrošināta aptuveni četru kvadrātmetru platība.

Uz LFF prezidenta amatu pretendē divi kandidāti - Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidents Vadims Ļašenko un iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Savukārt uz diviem viceprezidenta amatiem pretendēs Sergeļs Kovaļovs, Olafs Pulks un Vladimirs Šteinbergs. Tikmēr par sešām LFF valdes locekļu vietām cīnīsies Anastasija Kučinska, Guntars Indriksons, Jānis Engelis, Andis Rozītis, Emīls Latkovskis, Jānis Apse, Nauris Mackevičs un Viktorija Mihaļčuka.

Ņemot vērā statūtus, LFF prezidenta un viceprezidentu ievēlēšanai ir nepieciešams derīgo balsu vairākums (vairāk nekā 50%).

Pārējo valdes locekļu amatos, tajā skaitā, ievēlot kandidāti sievietei rezervētajā amatā, tiek ievēlēts kandidāts, kurš attiecībā uz brīvajām vietām ieguvis visvairāk balsu (bet vairāk nekā 50%). Ja pēc vēlēšanu pirmās kārtas valdē ir palikušas brīvas vietas, tiek organizēta vēl viena vēlēšanu kārta. Ja neviens no kandidātiem neiegūst vairāk par 50% balsu, attiecīgais amats valdē tiek uzskatīts par vakantu.

Vēlēšanu kongress bija paredzēts 24.aprīlī, bet koronavīrusa pandēmijas dēļ to nācās pārcelt.

Pērn oktobrī LFF ārkārtas kongresā biedri nolēma atstādināt no amata organizācijas prezidentu Kasparu Gorkšu. Par viņa atstādināšanu balsoja 67 biedri, pret bija 60, bet atturējās divi.

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts aizpērn uz diviem gadiem, amatā nomainot Gunti Indriksonu. Toreiz uz prezidenta amatu pretendēja arī bijušais Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Ļašenko un Krišjānis Kļaviņš.

Patlaban organizācija strādā bez prezidenta, bet paraksta tiesības ir LFF ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam.

Tiktāl LFF vadījuši četri cilvēki. No 1990. līdz 1995.gadam organizācijas prezidents bija Vladimirs Ļeskovs, no 1995. līdz 1996.gadam organizāciju vadīja Modris Supe, kopš 1996.gada LFF prezidenta amatā bija Indriksons, atkāpjoties 2018. gadā, kad šajā amatā LFF biedri ievēlēja Gorkšu.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi