Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kazakevičs: Zinājām, ka turki aizvada nevienmērīgas spēles

Jau pirms spēles ar Turciju Latvijas futbola izlases treneru korpuss bija izpētījis, ka pretinieki nereti nespēj demonstrēt stabilu sniegumu visu 90 minūšu garumā, kam arī gatavojušies Latvijas futbolisti, pēcspēles preses konferencē teica valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Jau ziņots, ka Latvijas futbola izlase otrdien 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra G apakšgrupas trešajā spēlē viesos spēkojās neizšķirti 3:3 (1:2) ar Turcijas valstsvienību.

Latvijas izlasē ar vārtu guvumu izcēlās Dāvis Ikaunieks, Roberts Uldriķis un Roberts Savaļnieks.

Latvijas izlasei šis ir pirmais punkts kvalifikācijas turnīrā.

"Šī mums bija jau trešā spēle, kas nebija viegla, jo spēlētāji iepriekšējos mačos atstājuši daudz spēka. Vēlos uzslavēt futbolistus par pašatdevi, lai arī neizdevās spēles sākums, kurā pēc kļūdas zaudējām vārtus," par aizvadīto spēli teica Kazakevičs. "Spēles gaitā izdevās realizēt savu plānu - ātra pāreja uzbrukumā, kas arī deva cerēto rezultātu."

"Negaidījām tik rezultatīvu spēli, taču vēlējāmies izcīnīt pirmos punktus. Zinājām, ka izpildot zināmu daļu no spēles plāna, mēs varam pacīnīties ar Turciju," piebilda Kazakevičs.

Latvijas izlase jau kopš 2003.gada ir Turcijas valstsvienības bieds. Kopš tā laika abas komandas savā starpā tikušās piecas reizes, četriem dueļiem noslēdzoties neizšķirti. Kazakevičs pieļāva iespēju, ka vēsturiskais fons, iespējams, savu lomu nospēlējis arī šoreiz.

"Spēlētāji zināja vēsturi, bet mēs uz to nelikām lielu akcentu. Sagatavošanās posmā vairāk vērtējām šī brīža Turcijas izlasi. Tāpat spriedām par to, kā mēs varētu izmantot savus trumpjus pret viņu spēles stilu," skaidroja galvenais treneris. "Vēsturei noteikti bija loma. Daži spēlētāji izlasē bija arī tad, kad pēdējo reizi tikāmies ar Turciju, tāpēc domāju, ka šis fakts arī nospēlēja savu lomu."

Latvijas izlase abus puslaiku sākumā ātri zaudēja vārtus. Otrā puslaika ievadā viesi nonāca iedzinējos ar 1:3, tomēr visai ātri atguvās.

"Kad gatavojāmies šai spēlei, zinājām, ka turki savus mačus neaizvada vienmērīgi. Noteikti bijām vīlušies spēles sākumā, jo ātri zaudējām vārtus, un arī bumbas kontrole īsti nevedās, taču mēs gatavojāmies nevienmērīgam turku futbolistu sniegumam. Lielāka nozīme, manuprāt, bija fiziskajai sagatavotībai, tāpēc īpašs prieks par spēlētājiem, kuri šajā ciklā spēlēja daudz," norādīja Kazakevičs.

Valstsvienības treneris pauda, ka trīs aizvadītās spēles un sagatavošanās tām bijis smags periods komandai, bet ieguldītais darbs ļaus izlasei spert vēl vienu soli pareizajā virzienā.

"Šogad priekšā ir vēl daudz spēļu, kurās mums jāspēj sevi pierādīt. Šādas spēles ļauj vairāk noticēt saviem spēkiem un pierāda, ka iepriekš paveiktais dod zināmu rezultātu," teica treneris.

Jau pirms spēles Kazakevičs bija izpētījis, ka Turcijas izlases spēlētāji vārtus nereti gūst, izraujoties starp spēlētāju līnijām. Šis taktiskais risinājums bija gaidāms, tomēr aizsardzībā trūkusi lielākā agresivitāte, kas ļautu apslāpēt turku ātros uzbrukumus.

Kazakevičs arī nedaudz komentēja uzbrucēju Uldriķa un Kroļļa, kā arī Savaļnieka sniegumu, kurš izlasē spēlēja sev ne tik ierastajā pussarga pozīcijā.

"Robertam [Uldriķim] visi mači nepadevās vienmērīgi. Domāju, ka tieši spēle pret Nīderlandi viņam bija vājākā. Arī pirms šī mača, kamēr vēl nebija nenoticis pirmsspēles treniņš, ar treneriem spriedām, vai viņš dosies pamatsastāvā. Neslēpšu, ka mums bija vēl daži varianti, bet treniņā redzētais mani apmierināja," par spēlētāju sniegumu teica Kazakevičs. 

"Savaļnieks arī iepriekšējā mačā spēlēja pussarga pozīcijā, manuprāt, gana kvalitatīvi. Robertam ir labas prasmes aizsardzības darbībās, tāpēc paredzējām, ka viņš nepieciešamības gadījumā varēs palīdzēt malējiem aizsargiem. Savukārt viņa ātruma īpašības palīdzētu doties ātrajos pretuzbrukumos," norādīja treneris. "Iepriekš, kad strādāju U-21 izlasē, Roberts spēlēja uzbrūkošā spēlētāja pozīcijās."

"Domāju, ka Raimondam [Krollim] ir nepieciešams laiks. Neliels satraukums un pieredzes trūkums starptautiskās spēlēs, iespējams, traucē. Viņš ir labs papildinājums un jūtams spēks uzbrukumā. Kopumā esmu apmierināts ar viņa darbu un nešaubos, ka turpmāk redzēsim labākas spēles viņa izpildījumā," par talantīgo uzbrucēju teica Kazakevičs.

Pirmajā mačā Latvija "Skonto" stadionā ar rezultātu 1:2 zaudēja Melnkalnes valstsvienībai, bet pirms trim dienām viesos ar 0:2 piekāpās Nīderlandei. Turki kvalifikāciju iesāka ar 4:2 uzvaru pār Nīderlandi, taču otrajā spēlē ar 3:0 pārspēja Norvēģiju.

Nākamās spēles Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā aizvadīs 1., 4. un 7.septembrī, kad attiecīgi tiksies ar Gibraltāru, Norvēģiju un Melnkalni, pēdējam duelim norisinoties viesos.

Salīdzinājumā ar pēdējo valstsvienības nometni, ierindā atgriezies Pāvels Šteinbors, kurš atzīts par 2020.gada labāko Latvijas futbolistu. Pēc pārtraukuma izlases rīcībā ir arī iepriekš Japānā spēlējušais aizsargs Vitālijs Maksimenko, kurš pašlaik maizi pelna Slovēnijā, kā arī cits aizsardzības spēlētājs Aleksandrs Solovjovs.

Tāpat vārtsargu rindās šoreiz ir potenciālais izlases debitants Krišjānis Zviedris, kuram šis ir pirmais uzaicinājums uz izlasi. Visi pārējie uzaicinātie spēlētāji valstsvienības kreklos aizvadījuši jau vismaz trīs mačus. Veselības problēmu dēļ trešdien izlases nometni pameta pussargs Mārtiņš Ķigurs.

Joprojām izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča uzticību nav izpelnījies pēdējā gada laikā sekmīgi spēlējošais uzbrucējs Artūrs Karašausks.

Turcijas valstsvienībā lielais vairums spēlētāju pārstāv dzimtenes klubus, bet starp kandidātiem ir arī Itālijas A sērijas čempionvienības Turīnas "Juventus" aizsargs Merihs Demirals, "Liverpool" aizsargs Ozans Kabaks, kā arī vēl viens šīs pozīcijas spēlētājs no Lesteras "City" - Čaglars Sejindzi. Vidējā līnijā pazīstamākais futbolists ir "AC Milan" pārstāvis Hakans Čalhanolu.

Latvijas izlase FIFA rangā ieņem 136.vietu, bet Turcija ir 32.pozīcijā. Abas valstsvienības kopš 2003.gada savā starpā tikušās piecas reizes, no kurām četrās rezultāts bijis neizšķirts.

Pēdējās divas spēles 2014. un 2015.gadā tika aizvadītas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, abām noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Zīmīgi, ka Turcijas izlases Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā izlases, kas FIFA rangā atrodas ārpus pirmā simta, uzvarējusi jau sešas reizes pēc kārtas. Četros dueļos svinēta "sausā" uzvara, bet visas sešas spēles izdevies uzvarēt ar vismaz divu vārtu pārsvaru.

Otrdienas maču pārraudzīja Polijas tiesnešu brigāde ar Danielu Stefanski priekšgalā. Viņam palīdzēja Konrāds Sapela un Mihals Obukovics, bet ceturtais soģis bija grieķis Aristotelis Dimantopulos.

G apakšgrupā pēc trim spēlēm vadībā ar septiņiem punktiem ir Turcija, Nīderlande, Melnkalne un Norvēģija seko ar sešiem punktiem, Latvijas rēķinā ir viens punkts, bet Gibraltārs pagaidām ir bešā.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Latvijas futbola izlases sastāvs spēlei pret Turciju:

Vārtu drošība tika uzticēta pieredzējušajam Pāvelam Šteinboram. Aizsardzības centrā spēlēja Mārcis Ošs un kapteinis Antonijs Černomordijs, bet malās talkā nāca Raivis Andris Jurkovskis un Valdislavs Fjodorovs. Balstā spēlēja Kristers Tobers un Eduards Emsis, bet virs viņiem Andrejs Cigaņiks (Vladimirs Kamešs nomainīja 46.minūtē), Jānis Ikaunieks (Dāvis Ikaunieks nomainīja 65.minūtē) un Roberts Savaļnieks. Uzbrukuma smailē cīnījās Roberts Uldriķis (Raimonds Krollis nomainīja 73.minūtē).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi