Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kurzemes derbijs: Liepāja ļoti svarīgā spēlē uzņem Ventspils futbolistus

Liepājas futbolisti piektdien svarīgā SynotTip Latvijas virslīgas spēlē uzņem Ventspils komandu, abām vienībām turpinot cīņu par čempionāta medaļām.

Kurzemes derbija cīņa Daugavas stadionā, Liepājā, sāksies plkst.20 un tiešraidē to translēs LMT Straume.

Abas komandas pēdējos četros mačos nav zaudējušas, taču liepājnieki divas spēles ir uzvarējuši un divos mačos punktus dalījuši uz pusēm, kamēr ventspilnieki reizi spēlējuši neizšķirti, bet iepriekšējos trīs mačos ir uzvarējuši.

Pagājušajā nedēļā valsts čempione Liepāja viesos spēlēja neizšķirti 0:0 ar līderi Jūrmalas Spartaku, bet Ventspils mājās ar 1:0 uzvarēja Riga.

Šosezon savstarpējās spēlēs Kurzemes derbijā labāk ir veicies Ventspils futbolistiem. Pirmajā mačā martā tika fiksēts neizšķirts 2:2, otrajā cīņā maijā Ventspils mājās uzvarēja ar 2:0, bet jūlijā viesos ventspilnieki bija labāki ar 3:2.

Ventspils un Liepājas klubi virslīgas turnīrā kopš 1997.gada aizvadījuši 76 spēles, 30 uzvaras svinot Liepājas komandām, bet 24 panākumi ir Ventspilij, kamēr 22 dueļi noslēgušies ar neizšķirtu. Kopš 2014.gada, kad vēju pilsētas komandas Liepājas metalurga vietā pārstāv Liepāja, jaunizveidotais klubs ticis pie divām uzvarām, pieciem zaudējumiem, bet četras spēles beigušās neizšķirti.

Uzvaras gadījumā Ventspils turpinās pakaļdzīšanos līderiem, bet Liepājai punkti ir svarīgi cīņā par otro vietu, jo no pirmās pozīcijas liepājnieki atpaliek krietni ievērojamāk.

Virslīgas kopvērtējumā Spartakam ir 49 punkti 22 mačos, par sešiem punktiem apsteidzot ventspilniekus, kamēr Liepājai ir 37, bet Jelgavai 36 punkti, taču jelgavniekiem ir viena spēle rezervē.

RFS ar 26 punktiem ir piektā, bet tai ar 22 punktiem seko Riga, kas tāpat kā Jelgava aizvadījusi 21 spēli. Tikmēr septīto vietu ar 20 punktiem ieņem Metta/Latvijas Universitāte (LU), bet turnīra tabulu ar astoņiem punktiem noslēdz Daugavpils.

Virslīgas 23.kārta turpināsies sestdien, kad līdere Spartaks viesosies pie Daugavpils futbolistiem, bet Metta/LU uzņems RFS vienību, savukārt svētdien Jelgava tiksies ar Riga komandas futbolistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi