Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Manē ar diviem vārtiem ieved Senegālu Āfrikas Nāciju kausa astotdaļfinālā

Divus vārtus gūstot Anglijas futbola premjerlīgas kluba Liverpool zvaigznei Sadio Manē, Senegālas izlase pirmdien izcīnīja vietu Āfrikas Nāciju kausa izcīņas izslēgšanas turnīrā.

Senegālieši C apakšgrupas mačā ar 3:0 (0:0) pārspēja Keniju.

Pirmais puslaiks gan Senegālai nebija veiksmīgs, jo neizdevās izmantot pārsvaru, turklāt 29.minūtē Manē nerealizēja 11 metru soda sitienu. Senegālieši spēles ritējumu mainīja vien otrā puslaika otrajā pusē, kad guva trīs vārtus.

Vispirms 63.minūtē Izmaila Sarrs soda laukumā nolika sev pa sitienam bumbu un trieca to vārtos. Astoņas minūtes vēlāk Manē pēc tālas piespēles nonāca viens pret vārtsargu, dubultodams senegāliešu pārsvaru. Vēl pēc septiņām minūtēm viņš tika pie iespējas izpildīt "pendeli", kuru šoreiz realizēja, panākdams 3:0.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Alžīrija ar 3:0 (3:0) pārspēja Tanzāniju.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Adams Unass, bet vienu reizi precīzs bija Islams Slimani.

C apakšgrupā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Alžīrija, tālāk ar sešiem punktiem bija Senegāla, trīs punktus guva Kenija, bet Tanzānija palika bešā.

Tikmēr D apakšgrupā Maroka pamatlaika pēdējā minūtē izrāva uzvaru 1:0 (0:0) pār Dienvidāfrikas Republiku. Uzvaras vārtus 90.minūtē guva Mubaraks Busufa.

Vēl šajā apakšgrupā Kotdivuāra ar 4:1 (1:0) sagrāva Namībiju. Uzvarētājiem vārtus guva Makss Gradels, Mārča Oša komandas biedrs Serijs Djē, Vilfrīds Zaha un Maksvels Kornē, bet pretiniekiem izcēlās Joslins Kamatuka.

Apakšgrupā ar deviņiem punktiem uzvarēja Maroka, otrā ar sešiem punktiem bija Kotdivuāra, trīs punktus iekrāja DĀR, bet Namībija palika bešā.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīru sasniegs grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās izlases no trešo pozīciju guvušajām komandām.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa Ēģiptē norisināsies līdz 19.jūlijam.

Sākotnēji Nāciju kausa izcīņas rīkošana tika uzticēta Kamerūnai, taču tā kavējās ar termiņiem, un bija bažas par drošību. Līdz ar to prestižākais izlašu turnīrs Āfrikā pārcelts uz Ēģipti.

Ēģipte Āfrikas Nāciju kausa izcīņu rīko piekto reizi vēsturē. Šeit turnīrs norisinājās arī 1959., 1974., 1986. un 2006.gadā.

Tieši Ēģipte ar septiņām zelta medaļām ir Nāciju kausa titulētākā komanda. Iepriekšējā turnīrā, kas notika aizpērn Gabonā, triumfēja Kamerūna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi