Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pirmo reizi kopš 1956. gada netiks pasniegta prestižā Ballon d'Or balva

Šogad netiks noteikti labākie futbolisti arī France Football versijā, līdz ar to paliks nepasniegta prestižā Ballon d'Or balva.

Maijā tika ziņots, ka 2020.gadā netiks pasniegtas balvas arī Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) versijā.

Ballon d'Or bez īpašnieka paliks pirmo reizi kopš 1956.gada. Kā vēsta aptaujas rīkotāji France Football, šāds lēmums pieņemts, jo nav vienlīdzīgu apstākļu, kuros noskaidrot gada labāko futbolistu pasaulē.

"Šo gadu nevar uzskatīt par parastu - tas ir unikāls izņēmums. Šaubu gadījumā labāk ir atteikties nekā rīkot. Ballon d'Or ir arī trofeja, kas atspoguļo citas vērtības, piemēram, priekšzīmīgumu, solidaritāti un atbildīgumu. Visus dalībniekus mēs nevaram vērtēt pēc vienas mērauklas, jo daži varēja pabeigt sezonu, citi - nē. Kā mēs varam salīdzināt nesalīdzināmo?" teikts France Football paziņojumā.

France Football arī norāda, ka vienlīdzīgos apstākļos gads tika aizvadīts tikai pirmajos divos mēnešos, bet sezonas turpinājumā futbols norisinās tālu no ierastā formāta, piemēram, bez līdzjutējiem, ar piecām maiņām un finālturnīriem čempioni noskaidrošanai (UEFA Čempionu un UEFA Eiropas līgās).

Pērn "Ballon d'Or" apbalvojumu ieguva argentīnietis Lionels Mesi, bet vēl gadu iepriekš pie balvas tika Luka Modričs no Horvātijas.

Kopš 1956.gada France Football pēc kontinenta žurnālistu balsojuma pasniedza Eiropas labākā futbolista balvu jeb Ballon d'Or, bet, tā kā bieži šīs balvas ieguvējs bija identisks FIFA veidotās pasaules labākā futbolista aptaujas uzvarētājam, 2010.gadā pēc tā brīža FIFA prezidenta Zepa Blatera iniciatīvas tās tika apvienotas. FIFA labāko spēlētāju noteica valstsvienību kapteiņu, galveno treneru un žurnālistu balsojums, un turpmāk šādu formātu pārņēma Ballon d'Or.

FIFA pārtraucot līgumu ar izdevumu France Football, no 2017.gada Eiropas labākais futbolists un pasaules labākais futbolists atkal tiek noteikti atsevišķās aptaujās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi