Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stojanovičs: Uz mačiem pret spēcīgākām pretiniecēm nedosimies kā tūristi

Latvijas vīriešu futbola izlase uz mačiem pret spēcīgākām pretiniecēm nedosies kā tūristi, trešdien preses konferencē uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvijas izlases jaunais stūrmanis Stojanovičs trešdien paziņoja tos 28 futbolistus, kuri iekļauti valstsvienības paplašinātajā kandidātu sarakstā pirms 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm ar Poliju un Ziemeļmaķedoniju.

"Ir spēlētāji, ko esmu pazinu jau iepriekš, bet ir arī tādi, ko tagad iepazīstu pirmo reizi. Latvijas čempionātā aizvadīta tikai viena kārta. Vairāki futbolisti, kurus vēlos redzēt, virslīgā sezonu sākuši uz rezervistu soliņa vai ne tajās pozīcijās, kurās es gribētu viņus redzēt. Esmu analizējis Latvijas futbolistu spēles, bet neesmu priecīgs, ko redzēju," atklāts bija serbu speciālists.

Viņaprāt, šobrīd Latvijas izlasē trūkst cīņasspara, ambīciju un iedvesmas.

"Kas tāds valstsvienībā nav pieļaujams, jo izsaukumam uz izlasi jābūt augstākajam punktam karjerā. Šobrīd ir pārejas periods. Labi, ka vairāki jaunieši ir iekļauti spēcīgās akadēmijās un viņi varētu pievienoties izlasei nākotnē. Cerams, viņi apgūs jaunās vērtības un dos pienesumu izlasei," pauda Stojanovičs.

"Esmu ticies ar dažādu sporta klubu sporta direktoriem un konsultējies ar viņiem, bet gala lēmumu par sastāvu pieņēmu es. Lai arī esmu redzējis cīņasspara trūkumu, es šiem spēlētājiem došu vēl vienu iespēju pēc jauniem - saviem - noteikumiem. Latvijas futbolā nav daudz spēlētāju, ir maz leģionāru, tāpēc nedrīkstam norakstīt spēlētājus. Turklāt arī dažās pozīcijās ir izteikts spēlētāju trūkums," skaidroja Stojanovičs.

Viņam darbs pie valstsvienības stūres ir liels izaicinājums.

"Ticu, ka šie spēlētāji var būt labāki. Jūtu, ka ar savu pieeju un filozofiju varu mainīt situāciju," atzīmēja Stojanovičs, kurš ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) par izlases vadīšanu runājis jau pērn maijā. "Es jūtu, ka izlase var kļūt labāka un doties pareizajā virzienā. Mēs centīsimies, bet nav garantijas, ka tā būs. Man bija dažādi piedāvājumi, bet beigās nolēmu trenēt tieši izlasi."

"Latvijas izlase nevar uzvarēt komandas, kas ir zemāka līmeņa. Tagad pretī nāks spēcīgākas vienības. Tas nenozīmē, ka uz Ziemeļmaķedoniju un Poliju dosimies kā tūristi. Cīnīsimies par katru bumbu un punktiem," uzsvēra izlases stūrmanis.

Stojanovičs arī secināja, ka sasniegto rezultātu var dēvēt divējādi – pēc punktiem, trofejām un pēc jauno spēlētāju iesaistīšanas. "Mēs esam situācijā, kur jāveic šie abi darbi, kas to visu padara grūtāku," teica Stojanovičs.

Vēl janvārī Stojanovičs atstāja Bulgārijas futbola kluba Sofijas Levski galvenā trenera amatu. Kontrakts viņam bija līdz vasarai.

"Līgums ar Levski bija ienesīgāks nekā ar Latvijas izlasi. Neesmu šeit naudas dēļ, lai gan mēs par savu darbu saņemam atalgojumu. Man mērķis ir paveikt kaut ko labu šim reģionam. Strādāt izlasē tomēr ir citādāk nekā klubā," pauda Stojanovičs.

Jau ziņots, ka pirms pāris nedēļām LFF ārkārtas kongresā izgāzās mēģinājums gāzt Kasparu Gorkšu no Latvijas futbola jumtorganizācijas prezidenta amata. Kā atklāja Stojanovičs, ja Gorkšu gāztu no amata, viņš, visticamāk, netrenētu Latvijas izlasi.

Latvijas futbola valstsvienība 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļuvusi G grupā ar Polijas, Austrijas, Izraēlas, Slovēnijas un Ziemeļmaķedonijas izlasēm, izvairoties no vairākiem futbola grandiem. Kvalifikācijas turnīrs sāksies martā un noslēgsies novembrī.

Decembra sākumā no izlases galvenā trenera amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, kurš komandu vadīja vien kopš maija jeb mazāk nekā astoņus mēnešus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi