Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Svaress nokārto Barcelona uzvaru pār Inter

Divus vārtus gūstot Luisam Svaresam, Spānijas kluba Barcelona futbolisti trešdien svinēja uzvaru UEFA Čempionu līgas otrās kārtas spēlē.

Barselonieši F apakšgrupas duelī savā laukumā ar 2:1 (0:1) pārspēja šosezon Itālijā veiksmīgi spēlējošo Milānas "Inter" vienību.

Viesi jau spēles sākumā apliecināja, ka būs ciets rieksts katalāņu grandam, jo mača trešajā minūtē Lautaro Martiness pēc piespēles nonāca brīvā reidā uz vārtiem. Lai gan Klemāns Lenglē viņam nedaudz patraucēja, ar to nebija gana, lai iztraucētu argentīnietim gūt vārtus.

Barseloniešiem pirmajā puslaikā bija izteikts pārsvars, bet pretinieku vārtus viņi uzlauza vien 58.minūtē, kad Luiss Svaress pēc piespēles bez apstādināšanas trieca bumbu cietoksnī un ar skaistu sitienu panāca 1:1. Urugvajiešu uzbrucējs bija arī tas, kurš pielika punktu šim mačam. Viņš 85.minūtē pēc Lionela Mesi reida saņēma piespēli, nolika sev bumbu pa sitienam un raidīja to mērķi, panākot 2:1.

Mesi pirms nedēļas Spānijas čempionātā guva traumu, bet jau šodien sāka maču starta vienpadsmitniekā.

Pirms tam šajā apakšgrupā Dortmundes "Borussia" viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja Čehijas vienību Prāgas "Slavia". Dortmundiešiem abus vārtus guva Ahrafs Hafimi.

Apakšgrupā pēc divām spēlēm pa četriem punktiem ir "Borussia" un "Barcelona" komandā, bet pa punktam ir "Inter" un "Slavia" futbolistiem.

Tikmēr citviet, ne mazāk vētrainā spēlē iepriekšējās sezonas čempione "Liverpool" E apakšgrupā savā laukumā ar 4:3 (3:1) pārspēja Austrijas klubu "Salzburg".

Pēc Sadio Manē, Endrū Roberstona un Mohameda Salāha precīzajiem sitieniem "Liverpool" jau 36.minūtē bija vadībā ar 3:0. Pirmajā puslaikā Hēčans Hvans vienus vārtus atguva, bet otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs Takumi Minamino un talantīgais norvēģis Ērlins Brauts Holanns izlīdzināja rezultātu.

Tiesa, 69.minūtē Salāhs pēc Robertu Firminu piespēles atjaunoja čempioniem vadību un "Liverpool" vēlāk svinēja uzvaru ar 4:3.

Pirms tam šajā apakšgrupā Itālijas klubs "Napoli" nespēja viesos uzveikt Beļģijas vienību "Genk", nospēlējot neizšķirti 0:0 (0:0).

Apakšgrupā pēc diviem mačiem līdere ir četriem punktiem ir "Napoli", pa trim punktiem ir "Liverpool" un "Salzburg" futbolistiem, bet punkts ir "Genk" kontā.

Vēl no vadošajām komandā iepriekšējās sezonas pusfināliste Amsterdamas "Ajax" H apakšgrupā viesos ar 3:0 (2:0) uzveica "Valencia". Nīderlandes klubam vārtus guva Hakīms Zijehs, Kvinsijs Promess un Donijs van de Bēks, kamēr pretinieki pirmajā puslaikā nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Citā šīs apakšgrupas spēlē Londonas "Chelsea" viesos ar 2:1 (1:1) uzvarēja "Lille" futbolistus. Uzvaras vārtus 12 minūtes pirms pamatlaika beigām guva Viljans, bet pirmajā puslaikā mājiniekiem un viesiem izcēlās attiecīgi Viktors Osimhens un Temijs Abrahams.

Apakšgrupā vadībā ar sešiem punktiem ir "Ajax", pa trim punktiem ir "Valencia" un "Chelsea" futbolistiem, bet bez punktiem ir "Lille".

Tikmēr G apakšgrupā Lionas "Olympique" viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Leipzig". Francijas klubā vārtus guva Memfiss Depajs un Martēns Terjērs.

Otrā šīs apakšgrupas duelī Sanktpēterburgas "Zeņit" mājās ar 3:1 (1:0) uzveica Lisabonas "Benfica". Krievijas kluba labā izcēlās Artjoms Dzjuba, Sardars Azmuns un pretinieku futbolists Rubens Diašs, bet viesiem atzīmējās Rauls de Tomass.

Apakšgrupā pēc divām kārtām pa četriem punktiem ir "Zeņit" un "Olympique" komandā, trīs punktus iekrājusi "Leipzig", bet "Benfica" ir bešā.

UEFA Čempionu līgā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā, kuru sāks no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas.

UEFA Čempionu līgas uzvarētāja tiks noskaidrota 30.maijā Stambulā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta "Liverpool", kas finālā divu Anglijas premjerlīgas komandu duelī ar 2:0 uzvarēja Totenhemas "Hotspur".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi