Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Karsumam divas rezultatīvas piespēles Spartak zaudējumā

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums pirmdien atzīmējās divām rezultatīvām piespēlēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas spēlē, viņa un uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas Spartak komandai ciešot zaudējumu.

Maskavieši Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē savā laukumā ar 2:3 (0:0, 0:1, 2:1, 0:1) pirmajā pagarinājumā piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai, kas sērijā līdz četrām uzvarām panākusi neizšķirtu 2-2.

SKA otrā perioda sestajā minūtē pēc Naila Jakupova metiena izvirzījās vadībā, bet trešās trešdaļas vidū Vasīlijs Tokranovs panāca 2:0 viesu labā. Tiesa, nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Karsums uzvarēja iemetienā un pēc tam ar piespēli ievadīja uzbrukumu, kuru ar precīzu metienu no zilās līnijas noslēdza Jevgēņijs Kuļiks. Ar to mājiniekiem nebija gana, un 21 sekundi vēlāk Envers Ļisins izlīdzināja rezultātu, Karsumam šajā uzbrukumā veicot pirmo piespēli.

Līdz ar to mačs turpinājās pagarinājumā, kura piektajā minūtē Dāvids Rundblads atnesa viesiem uzvaru.

Karsums šajā spēlē uz ledus pavadīja 15 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, izprovocēja vienu pārkāpumu un uzvarēja vienā no trim iemetieniem.

Tikmēr Daugaviņš iepriekšējā mačā guva savainojumu, kā dēļ sērija pret SKA viņam, visticamāk, ir beigusies.

Karsums Gagarina kausa izcīņā četrās spēlēs guvis divus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles, bet regulārajā čempionātā viņam 56 mačos bija deviņi vārti un 15 rezultatīvas piespēles.

Sērijas piektā spēle notiks trešdien Sanktpēterburgā.

Tikmēr Ņižņijnovgorodas Torpedo ar Sandi Ozoliņu treneru kolektīvā mājās ar 5:4 (0:3, 2:0, 2:1, 0:0, 1:0) otrajā pagarinājumā pārspēja Astanas Baris, Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā panākot neizšķirtu 2-2.

Torpedo mača gaitā atspēlēja trīs vārtu deficītu un izrāva uzvaru spēles 96.minūtē, kad nepilnas četras minūtes pirms otrā pagarinājuma beigām precīzi meta Vladimirs Galuzins.

Savukārt Gagarina kausa otro kārtu sasniegusi regulārā čempionāta spēcīgākā komanda Maskavas CSKA, kas Rietumu konferences ceturtdaļfināla mačā viesos ar 3:1 (2:0, 1:1, 0:0) pārspēja Maskavas apgabala Vitjaz, sērijā uzvarot ar 4-0. Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Mihails Grigorenko.

Tikmēr pirmo reizi vēsturē Austrumu konferences pusfinālu sasniegusi Jekaterinburgas Avtomobilist, kas pirmdien viesos ar 4:3 (0:2, 2:0, 2:1) pieveica Čeļabinskas Traktor, sērijā uzvarot ar 4-0. Uzvarētājiem ar 2+1 atzīmējās Vjačeslavs Ļitovčenko.

Citās sērijās uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas Dinamo ir vadībā 3-1 pret Helsinku Jokerit un vārtsargu Jāni Kalniņu, Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas Avangard ar 4-0 uzvarējusi pērnās sezonas čempioni Kazaņas Ak Bars, bet neizšķirti 2-2 cīnās Magņitogorskas Metallurg un Ufas Salavat Julajev, kā arī Soči un Jaroslavļas Lokomotiv.

Gagarina kausa izcīņu piekto gadu pēc kārtas nesasniedza Latvijas komanda Rīgas Dinamo.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi