Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kovaļčuks pievienojas Ovečkinam&Co Vašingtonā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs Iļja Kovaļčuks svētdien maiņas darījuma rezultātā atstājis Monreālas Canadiens komandu, lai pievienotos Vašingtonas Capitals.

"Canadiens" apmaiņā pret Kovaļčuku saņēma šī gada drafta trešās kārtas izvēli.

Uzbrucējs šī gada sākumā parakstīja viena gada līgumu ar "Canadiens", kuras rindās aizvadīja 22 spēles, izceļoties ar 13 rezultativitātes punktiem. Kopumā šosezon viņš laukumā devies 39 mačos, kuros atzīmējies ar deviņiem vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm.

Kovaļčuks sezonu iesāka Losandželosas "Kings" komandā, kurā 17 spēlēs iemeta trīs vārtus un pievienoja sešas piespēles. Nākamajos 18 dueļos viņš palika rezervē, bet 17.decembrī izbeidza līgumsaistības ar "Kings".

"Iļja ir talantīgs uzbrucējs, kurš mums dos lielāku izvēles brīvību priekšējā līnijā," teica "Capitals" ģenerālmenedžeris Braiens Maklelans. 

Vašingtonā jau spēlē virkne citu krievu hokejistu - uzbrucēji Aleksandrs Ovečkins un Jevgēņijs Kuzņecovs, aizsargs Dmitrijs Orlovs un vārtsargs Iļja Samsonovs.

Krievijas izlases uzbrucējs pirms došanās uz NHL iepriekšējās piecas sezonas pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Sanktpēterburgas SKA. 2018.gada 1.jūlija viņš ar "Kings" parakstīja trīs gadu līgumu par 18,75 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 17,5 miljoni eiro).

Kopš atgriešanās NHL viņš 103 spēlēs guvis 25 vārtus un atdevis 31 piespēli.

Kopumā karjeras laikā Kovaļčuks aizvadījis 919 spēles NHL, kurās atzīmējies ar 872 rezultativitātes punktiem (442+430). Uzbrucējs karjeras laikā pārstāvējis Atlantas "Trashers" (Tagad Vinipegas "Jets"), Ņūdžersijas "Devils", "Kings" un "Canadiens".

Tāpat viņš 32 spēles aizvadījis Stenlija kausa izcīņā, iekrājot 27 punktus (11+16).

Kovaļčuks no šobrīd aktīvajiem spēlētājiem ieņem ceturto vietu visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā. Viņam priekšā ir tautietis Ovečkins (700), Patriks Marlo (561) un Sidnijs Krosbijs (459).

Savukārt Detroitas "Red Wings" uz Edmontonas "Oilers" aizsūtījusi pieredzējušo aizsargu Maiku Grīnu. Tikmēr uz Detroitu devās uzbrucējs Kails Brodziaks un drafta ceturtās kārtas izvēle 2020. vai 2021.gadā.

Grīnam šis ir pēdējais gads viņa līgumā, kas tika noslēgts 2018.gada 30.jūnijā. Pēc šīs sezonas viņš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

Aizsargs šosezon 48 spēlēs iekrājis trīs vārtus un astoņas rezultatīvas piespēles. Kopumā karjeras laikā viņš aizvadījis 878 spēles, kurās guvis 150 vārtus un atdevis 351 piespēli. Tāpat viņš 76 izslēgšanas spēlēs iekrājis 37 punktus (10+27).

Tikmēr Brodziaks šosezon traumas dēļ laukumā nav devies, bet pērn 70 spēlēs viņš iemeta sešus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Karjeras laikā viņš NHL aizvadījis 917 mačus, kuros atzīmējies ar 296 rezultativitātes punktiem (129+167).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi