Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kuturjē pirmo reizi karjerā saņem balvu kā NHL prasmīgākais uzbrucējs aizsardzībā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Filadelfijas Flyers spēlētājs Šons Kuturjē atzīts par šīs sezonas prasmīgāko uzbrucēju aizsardzībā, kā rezultātā saņemta Freka Džozefa Selkes vārdā nosauktā balva.

Kuturjē kļuvis par trešo ""Flyers" hokejistu, kuram piešķirta Selkes vārdā nosauktā balva. Zīmīgi, ka uzbrucējs lielisku sniegumu aizsardzībā demonstrēja, neraugoties uz sastiepumu ceļgalā.

"Viena lieta ir būt produktīvam uzbrukumā, tomēr, ja dodies laukumā, kad komanda ir iedzinējos, jāspēj prātīgi nospēlēt arī aizsardzībā. Tieši pie šī spēles aspekta es esmu piedomājis vairāk," atklāja uzbrucējs. "Domāju, ka pēdējos gados arī redzams, ka mana spēle uzbrukumā arī ir uzlabojusies."

Kuturjē balsojumā apsteidza četrkārtējo balvas ieguvēju Patrisu Beržeronu (Bostonas "Bruins") un pērnā gada Selkes godalgas ieguvēju Raienu O'Railiju no Sentluisas "Blues". Zīmīgi, ka Beržerons Selkes balvas fināla balsojumā iekļuvis jau devīto sezonu pēc kārtas.

"Mums šeit ir vīrs vārdā Šons Kuturjē, kuram vajadzēja dažus gadus, lai atrastu savu spēli uzbrukumā, taču aizsardzībā viņš ir lielisks," teica "Flyers" ģenerālmenedžeris Čaks Fletčers. "Viņš saprot spēli, spēlē to godīgi, uzvar divcīņas un iemetienus, lieliski strādā "presingā", pārredz spēli savā zonā, ir labs mazākumos un arī vairākumos."

Pats Kuturjē atklāja, ka savu spēli veidojis, mācoties no līgas labākajiem centra uzbrucējiem - Beržerona, Anžes Kopitara, Džonatana Tēvza un Džordana Stāla. Kuturjē starp apskatniekiem netika izvēlēts tikai septiņos no 170 gadījumiem, bet 117 mediju pārstāvji viņam piešķīra pirmo vietu.

Kuturjē šosezon vidēji uzvarēja 59,6% iemetienu (542 no 909). Tāpat uzbrucējs iekrāja labāko +/- rādītāju komandā +21 un starp savas pozīcijas spēlētājiem laukumā gan vienādos sastāvos, gan mazākumā pavadīja visvairāk laika - attiecīgi 1,368 minūtes un 23 sekundes un 140 minūtes un 29 sekundes.

Iepriekš Selkes balvu no "Flyers" komandas saņēmuši Bobijs Klārks (1982./82.gada sezona) un Deivs Pulens (1986./87.).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi