Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas hokeja izlase pēcspēles metienos uzveic Baltkrieviju un triumfē pārbaudes turnīrā

Latvijas hokeja izlase sestdien triumfēja Minskā notikušā Euro Ice Hockey Challenge (EIHC) turnīrā.

Latvija sacensību izšķirošajā spēlē ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzveica mājinieci Baltkrieviju.

Vārtus pamatlaikā Latvijas komandas rindās guva Edgars Kulda, bet savus pēcspēles metienus realizēja Egils Kalns un Rūdolfs Maslovskis.

Latvijas izlasi jau mača 50. sekundē vadībā izvirzīja Kulda, bet pirmās 20 minūtes noslēdzās ar nemainīgu rezultātu 1:0. Minimālo pārsvaru Latvija nosargāja ilgāk nekā pusi no spēles pamatlaika, tomēr otrās trešdaļas izskaņā rezultātu pēc viesu komandas nesaprašanās aizsardzībā guva Vladimirs Deņisovs, baltkrieviem ripu izspēlējot līdz tukšiem vārtiem.

Noslēdzošajā trešdaļā bija vērojama spraiga cīņa, jo viens vārtu guvums varēja izšķirt spēles likteni. Spēles izskaņā Artjoms Demkovs pārkāpa noteikumus un atstāja savu komandu mazākumā. Līdz ar to Latvija tika pie vairākuma iespējas, bet mačs turpinājās papildlaikā.

Latvijas komanda vairākumu nerealizēja, bet papildlaika turpinājumā mazākumā viesus atstāja Oskars Batņa. Latviešiem gan izdevās savus vārtus nosargāt neskartus, bet papildlaiks noslēdzās neizšķirti, kas nozīmēja, ka uzvarētājs noskaidrosies pēcspēles metienu sērijā.

Baltkrievi neiemeta nevienu no saviem četriem "bullīšiem", kamēr Latvijas izlases sastāvā savu iespēju neizmantoja Mārtiņš Dzierkals, turpretim Kalns izpildīja asu un precīzu metienu vārtu augšējā stūrī, kā arī precīzs bija Maslovskis, bet vārtsargs Jānis Auziņš pēcspēles metienos palika "sausā".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka turnīra ievadā Latvijas hokejisti ar rezultātu 4:1 apspēlēja Slovēniju, bet otrajā mačā ar tādu pašu rezultātu uzveica Franciju. Tikmēr mājinieki baltkrievi ar 5:2 pārspēja Franciju, bet piektdien ar 4:1 apspēlēja Slovēniju.

Latvijas valstsvienība pirmdien aizvadīja pirmo treniņu, bet otrdien izlasei pievienojās arī galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš ikdienā trenē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Omskas Avangard.

Latvijas valstsvienības kapteinis šajā turnīrā bija Ralfs Freibergs, kuram asistēja Artūrs Salija un Oskars Batņa. Komandas kodolu veidoja Optibet Hokeja līgas komandu un KHL vienības Rīgas Dinamo hokejisti.

Latvijas izlases galvenajam trenerim Hārtlijam šajā turnīrā asistēja Rīgas Dinamo treneri Artis Ābols un Edgars Masaļskis, kā arī Aldis Āboliņš.

Latvijas izlases sastāvs EIHC turnīram Minskā:

vārtsargi: Jānis Auziņš ("Prizma"), Rihards Cimermanis ("Zemgale"/LLU);

aizsargi: Ralfs Freibergs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Artūrs Salija ("Poprad", Slovākija), Hugo Jansons (Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", VHL), Roberts Mamčics (Rīgas "Dinamo"), Roberts Kaļķis, Pauls Svars (abi - "Rīga"), Kristaps Jākobsons ("Zemgale"/LLU), Rihards Ķuzis ("Prizma");

uzbrucēji: Edgars Kulda ("PSG Berani"), Oskars Batņa, Mārtiņš Dzierkals, Frenks Razgals, Rihards Marenis, Roberts Lipsbergs (visi - Rīgas "Dinamo"), Vladislavs Adeļsons ("Zemgale"/LLU), Rūdolfs Maslovskis ("Mogo"), Bruno Zabis, Egils Kalns (abi - "Liepāja"), Juris Upītis, Edgars Homjakovs, Lauris Rancevs (visi - "Kurbads").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi