Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas hokeja izlasi pārbaudes turnīrā Dienvidkorejā vadīs Kuļibaba

Latvijas vīriešu hokeja izlasi februārī gaidāmajā pārbaudes turnīrā Dienvidkorejā vadīs Valērijs Kuļibaba, jo tobrīd Bobs Hārtlijs būs aizņemts darbā ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Omskas Avangard.

Izlase Korea Ice Hockey Challenge turnīrā, kas notiks no 6. līdz 8.februārim, spēkosies ar Japānu, Kazahstānu un mājiniekiem dienvidkorejiešiem.

"Sastāva komplektācija braucienam uz Dienvidkoreju nenotiek tik viegli kā gribētos," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā citēts organizācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. "Vēlamies izveidot pēc iespējas labāku komandu, lai šajā turnīrā parādītu savu varēšanu. Spēlētāju atlasi apgrūtina vairāki būtiski faktori. Piemēram, KHL čempionātā spēles tiek izspēlētas arī 4.februārī, kas ir oficiāls Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) izlašu pārtraukuma logs. Tāpat vairākiem mūsu Eiropā spēlējošiem hokejistiem 3.februāra vakarā ir spēles, bet mēs jau dienu vēlāk izlidojam uz Dienvidkoreju."

Koziols skaidroja, ka izlases kodols varētu būt līdzīgs kā turnīrā Minskā, kurā Latvija izcīnīja pirmo vietu. Akcents tiks likts uz vietējiem spēlētājiem, kuri sevi lieliski parādīja šajā Baltkrievijas Euro Ice Hockey Challenge posmā.

"Komandas vadība Dienvidkorejas turnīrā uzticēta Valērijam Kuļibabam, jo arī Hārtlijai trenētajai Avangard 4.februārī būs spēle pret Sanktpēterburgas SKA. Viņš Rīgā ieradīsies 5.februārī un piedalīsies LHF rīkotajā treneru seminārā 6. un 7.februārī. Šis noteikti būs liels ieguvums Latvijas hokejam. Tāpat Hārtlijs šajās dienās aizvadīs nelielu treniņnometni ar valstsvienības spēlētājiem, kuri šajā IIHF pārtraukumā atradīsies Latvijā," atklāja Koziols.

Ikdienā Kuļibaba trenē Latvijas vicečempioni Zemgale/LLU.

"Ar Dienvidkorejas Hokeja federāciju par februāra turnīru bijām runājuši jau 2018.gada pavasarī. Lai mēs varētu piedalīties šajā turnīrā, viņi mums piedāvāja ļoti izdevīgus finansiālos nosacījumus. Piemēram, mūsu sieviešu izlases startu turnīrā pilnībā apmaksās korejieši. Tādēļ uzskatu, ka tā ir lieliska iespēja iekrāt pieredzi un parādīt savus spēkus arī Tālajos Austrumos. Vēl viena nozīmīga lieta šajā turnīrā būs viesošanās Latvijas vēstniecībā Dienvidkorejā. Liels paldies vēstniekam, kas piekritis mūs uzņemt," pastāstīja LHF ģenerālsekretārs.

Latvijas dāmu izlase no 10. līdz 12.februārim Dienvidkorejā startēs Olympic Legacy Cup. Šis turnīrs tiek organizēts, lai atzīmētu vienu gadu kopš notika Korejas olimpiskās spēles.

Hārtlija vadītie hokejisti, gatavojoties pasaules čempionātam Slovākijā, piedalīsies Euro Hockey Challenge spēlēs. Latvijas pretinieki šosezon būs Francija, Krievija un Šveice. Mājas spēles izlase Arēnā Rīga aizvadīs 24. un 25.aprīlī pret Krieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi