Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas U-20 hokejisti PČ trešajā mačā minimāli zaudē Baltkrievijai

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase trešdien piekāpās Baltkrievijai pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra trešajā mačā.

Latvija grupas līderu cīņā piekāpās Baltkrievijai ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1).

Vienīgos vārtus Latvijas izlasei guva Raivis Ansons.

Gan pirmās trešdaļas vidū, gan otrās sākumā pa divu minūšu noraidījumam nopelnīja Baltkrievija, taču latviešiem izmantot vairākumu neizdevās.

Savukārt baltkrievi otrā perioda vidū izmantoja jau pirmo noraidījumu Latvijas izlasē, divu minūšu sodu nopelnot Nikam Feņenko. Trīs sekundes pirms mazākuma beigām no vārtu priekšas vārtsarga Bruno Brūvera atsisto ripu vārtos raidīja Iļja Spats - 1:0 Baltkrievijas labā.

Drīz pēc tam noraidījumu nopelnīja arī Daniels Mūrnieks, taču tas palika bez sekām.

Trešajā periodā vēl viena iespēja vairākumā bija Latvijai, taču palika neizmantota. Savukārt izgājiens diviem hokejistiem pret vienu aizsargu beidzās ar metienu garām tukšajam vārtu stūrim.

Kā šādas situācijas jārealizē, 53.minūtē nodemonstrēja Baltkrievijas hokejisti. Aleksandrs Suvorovs, pietuvojies vārtiem no kreisās puses, nepiespēlēja, bet raidīja ripu vārtu tālajā stūrī - 2:0.

55.minūtē ripa pirmo reizi pabija arī baltkrievu vārtos, taču Ralfs Bergmanis ripu vārtos pēc sologājiena vārtos iebakstīja jau pēc tiesneša svilpes.

Tas izraisīja asumus, uz sodīto soliņa dodoties pa vienam abu komandu spēlētājam, ieskaitot Bergmani un spēli turpinot četru hokejistu sastāvā.

26 sekundes vēlāk Raivis Ansons lauzās uz vārtiem viens pret vārtsargu Alekseju Kolosovu, taču tika apturēts ar neatļautu paņēmienu, tiesnesim piespriežot soda metienu.

To pats Ansons arī realizēja, slidojot no labās puses un ripu raidot vārtos starp ķērājcimdu un kājsargu - 1:2.

Pēdējās divas minūtes Latvija spēlēja bez vārtsarga, taču rezultātu izlīdzināt neizdevās.

Turnīra tabulā deviņi punkti trīs spēlēs ir Baltkrievijai, seši - Latvijai, bet divās cīņās pa trim punktiem guvusi Norvēģija un Kazahstānas izlase, bet Ungārija un Dānija pagaidām ir bešā.

Svētdien turnīra ievadā Latvijas juniori ar 4:2 pārspēja vienaudžus no Norvēģijas, bet pirmdien smagā cīņā ar 5:4 - mājiniekus dāņus. Baltkrieviem līdz šim bija divas pārliecinošas uzvaras - 9:1 pār Dāniju un 8:2 pār Ungāriju.

Ceturtdien Latvijas komandai būs mačs ar Ungāriju, bet sestdien būs spēkošanās ar Kazahstānu. Tikai grupas uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz elites divīziju.

Gatavojoties atbildīgajam turnīram, Kārļa Zirņa padotie novembrī aizvadīja Četru nāciju turnīru Jelgavā, kur ar 3:2 apspēlēja Dāniju, ar 1:2 piekāpās austriešiem un 1:6 kapitulēja Baltkrievijas vienaudžiem. Tāpat 6. un 8.decembrī tika aizvadītas pārbaudes spēles ar "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandām "Zemgale"/LLU, un "Mogo"/LSPA.

U-20 izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis no sākotnējā 43 kandidātu saraksta uz Dāniju devies ar 24 hokejistiem - trim vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 13 uzbrucējiem. 

Pērn pirmās divīzijas A grupas čempionāts netika aizvadīts, bet pirms diviem gadiem latviešiem neizdevās uzvarēt grupā un atgriezties elitē. Vēl 2017.gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

Latvijas U-20 hokeja izlases kandidāti:

vārtsargi: Bruno Brūveris ("RoughRiders", USHL), Kārlis Mežsargs ("Rīga"); 

aizsargi: Daniels Goršānovs, Dāvis Orniņš (abi - "Rīga), Rihards Simanovičs ("Mogo"/LSPA), Harijs Brants ("Titan", QMJHL) Ralfs Bergmanis ("Musketeers", USHL), Bogdans Hodass ("Tigers", WHL), Niks Feņenko ("Drakkar", QMJHL); 

uzbrucēji: Ģirts Silkalns ("Rīga"), Raivis Ansons ("Drakkar", QMJHL), Darels Dukurs, Oskars Lapinskis (abi - "SCL Tigers U20", Šveice), Sandis Vilmanis, Dans Ločmelis (abi - "Luleo U20", Zviedrija), Raimonds Vītoliņš (Vermontas universitāte, NCAA), Daniels Mūrnieks ("RoughRiders", USHL), Anrī Ravinskis ("Armada", QMJHL), Fēlikss Gavars ('Fargo Force", USHL), Martins Laviņš ("RoughRiders", USHL), Pēteris Purmalis ('Musketeers", USHL), Roberts Zalāns ("Esbjerg U20", Dānija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi