Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Lipmana un Savicka konflikta dēļ par ķīlniekiem kļūst hokejisti

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana un AS Dinamo Rīga padomes priekšsēdētāja Jura Savicka savstarpējā konflikta dēļ par situācijas ķīlniekiem kļūst Latvijas valstsvienības hokejisti, uzskata Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks, kurš ir arī LHF ģenerālsekretārs.

Kā ziņots, abu funkcionāru konflikts īpaši skaļš kļuva oktobrī, kad pēc abpusējiem caur presi izteiktiem apvainojumiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo paziņoja, ka turpmāka sadarbība ar LHF ir neiespējama.

Toreiz tika draudēts, ka Dinamo neļaus komandu pārstāvošajiem spēlētājiem uz izlasi ņemt līdzi klubam piederošo ekipējumu, kas būtu radījis ievērojamas problēmas. Pirms novembrī aizvadītajām pārbaudes spēlēm ar Krievijas otro izlasi konflikts gan tika nogludināts, un arī pirms šajā nedēļā plānotā pārbaudes turnīra Francijā problēma vairs nav "uzpeldējusi".

"Mēs varam nopirkt tās slidas, bet klubam pašam ir jādomā par savu spēlētāju veselību," sarunā ar aģentūru LETA Baldonieks atgādināja, ka spēlēšana jaunā, neievalkātā ekipējumā varētu novest pie hokejistu traumām."Būtu jāpieliek šim jautājumam punkts - katrs hokejists ir individuāls, un viņiem katram pasūtīti savi, piemēram, plecu sargi. Šāda ekipējuma nedošana ļoti traucē mūsu hokeja attīstībai, un spēlētāji kļūst par funkcionāru konflikta ķīlniekiem."

Baldonieks cer, ka turpmāk šajās diskusijās netiks iesaistīti hokejisti. "Citādāk mēs ne pie kā laba nenonāksim."

Kā ziņots, pirms Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīra, kas no ceturtdienas līdz sestdienai risināsies Francijā, Latvijas izlasē iekļauts 21 kandidāts. Šoreiz sastāvā iekļauti vairāki jaunie spēlētāji, kas sezonas laikā redzami retāk.

"Esam kontaktējušies ar cilvēkiem, kas nav bijuši ne novembra pārbaudes spēlēs, ne tagad ir kandidātu sarakstā, un vairāki izteikuši stipru vēlmi iekļauties sastāvā," stāstīja Baldonieks. "Runājot ar šiem cilvēkiem, jūtam, ka viņi varētu dot lielu pienesumu komandai."

"Šoreiz sastāvā uzaicināti tādi spēlētāji, kas mazāk redzēti sezonas laikā, piemēram, Artūrs Ozoliņš un Mārtiņš Raitums," teica Baldonieks. "Tāpat vēlamies dot iespēju pārliecību atgūt Mārim Jučeram. Šādas izlases spēles var palīdzēt vairākiem spēlētājiem atgūt pārliecību."

Latvijas izlase šobrīd mērķtiecīgi gatavojas februārī plānotajam Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Baldonieks izteica cerību, ka tad pirms turnīra izlasei izdosies pabūt kopā nedaudz vairāk par ierastajām 2-3 dienām.

Kā ziņots, novembra sākumā Latvijas izlase sāka gatavošanos Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Pirmajās divās pārbaudes spēlēs Arēnā Rīga divreiz ar identisku rezultātu 1:3 tā zaudēja Krievijas otrajai izlasei.

No 7. līdz 10.februārim Latvijas izlase Arēnā Rīga aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi