Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Metjūsa divi vārti palīdz Maple Leafs izcīnīt graujošu uzvaru

Uzbrucējs Ostons Metjūss ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē guva divus vārtus un palīdzēja Toronto Maple Leafs komandai izcīnīt graujošu uzvaru.

"Maple Leafs" mājās ar 7:3 (3:1, 3:1, 1:1) sagrāva Otavas "Senators".

Pirmā perioda 11.minūtē Metjūss vairākumā guva savas komandas pirmos vārtus, kas viņam bija jau 15. šajā sezonā. 17.minūtē 2:0 panāca pieredzējušais Džo Torntons, talantīgais Tims Štucls vienus vārtus "Senators" labā atguva, bet pirms pirmā perioda beigām Metjūss guva savus otros vārtus.

Otrajā trešdaļā Toronto komandā vārtus guva Mičels Mārners, Viljamss Nīlanders un Iļja Mikejevs, bet "Senators" rindās izcēlās vienīgi Konors Brauns. Vēl pa vārtiem noslēdzošajās 20 minūtēs guva Džons Tavaress un Dreiks Batersons.

Metjūss spēli noslēdza ar 2+2. Uzbrucējs vismaz vienu rezultativitātes punktus guvis jau pēdējās 15 spēlēs. Vārtus un trīs rezultatīvas piespēles nopelnīja Mārners, Džo Torntonam 1+2, kamēr divus rezultativitātes punktus iekrāja Nīlanders (1+1), Aleksandrs Kerfūts (0+2) un Morgans Railijs (0+2). Štucls "Senators" komandā guva vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja.

Citā spēlē Anaheimas "Ducks" mājās ar 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) piekāpās Minesotas "Wild". Uzvarētāju labā vārtus guva Raiens Hartmans, Kevins Fiala un Markuss Folinjo, bet "Ducks" goda vārtus iemeta Sems Stīls.

Tāpat zaudējumu savā laukumā piedzīvoja Arizonas "Coyotes", kas ar 2:3 (0:2, 2:0, 0:0, 0:0, 2:3) "bullīšos" piekāpās Losandželosas "Kings". Uzvaru nesošo "bullīti" realizēja Gabriels Vilardi. 

Tikmēr Bostonas "Bruins" mājās ar 2:3 (0:0, 1:3, 1:0) atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu. Kails Palmieri guva divus "Devils" vārtus, bet vēl reizi izcēlās arī Pāvels Zaka. Bostonas komandā precīzi meta Džeiks Debrasks un Davids Pastrņāks.

Filadelfijas "Flyers" savā laukumā ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:2) "bullīšos" zaudēja Ņujorkas "Rangers". Kevins Heiss "Flyers" rindās nopelnīja divas rezultatīvas piespēles. Uzvaru nesošo "bullīti" realizēja Artēmijs Panarins.

"Flyers" šī bija pirmā spēle kopš 7.februāra.

Visbeidzot Bufalos "Sabres", kurai šosezon kājas savainojuma dēļ nevar palīdzēt Zemgus Girgensons, viesos ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) zaudēja Vašingtonas "Capitals". "Sabres" piedzīvoja jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.

"Capitals" rindās vārtus iemeta Niklass Bekstrēms, Toms Vilsons un Konors Šīrijs, bet "Sabres" vienībā trešā perioda 12.minūtē izcēlās Viktors Ūlofsons.

Jau ziņots, ka Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien NHL spēlē pirmo reizi šajā sezonā palika nepārspēts un palīdzēja savai komandai Kolumbusas "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru.

"Blue Jackets" mājās ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Nešvilas "Pedators", vienībai piedzīvojot piekto neveiksmi pēdējos sešos mačos.

Merzļikins šajā spēlē atvairīja visus 32 metienus un pirmo reizi šosezon palika nepārspēts. Par šādu sniegumu Merzļikins izpelnījās spēles pirmās zvaigznes godu.

Savainojuma dēļ Merzļikins bija spiests izlaist teju divas nedēļas, bet 15.februāra spēlē viņš vārtos nomainīja Jonasu Korpisalo, nospēlējot vienu periodu.

Tikmēr Latvijas hokejists Teodors Bļugers guva savus trešos vārtus šajā sezonā un palīdzēja Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru. "Penguins" mājās ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Ņujorkas "Islanders", kas iepriekš astoņās spēlēs pēc kārtas spēja izcīnīt vismaz vienu punktu.

Bļugers laukumā pavadīja 15 minūtes un piecas sekundes, no kurām minūti un deviņas sekundes nospēlēja vairākumā, bet mazākumā - divas minūtes un 26 sekundes. Uzbrucējs savus trešos vārtus šajā sezonā guva otrā perioda 19.minūtē, kad palika nepiesegts pie labā vārtus staba. Viņš bija pirmais pie atlēkušās ripas.

Tāpat Bļugers šajā spēlē četrreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, reizi atņēma pretiniekam ripu, uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bļugers šosezon 15 spēlēs guvis trīs vārtus un sešreiz rezultatīvi piespēlējis. Šī bija otrā spēle pēc kārtas, kurā Bļugers izcēlies ar vismaz vienu rezultativitātes punktu.

Savukārt Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" vienība viesos ar 2:3 (0:1, 2:0, 0:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Sentluisas "Blues".

Balcers šajā spēlē laukumā pavadīja 11 minūtes un 50 sekundes, no kurām minūti un sešas sekundes spēlēja vairākumā. Viņš reizi meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi