Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

NHL no 2021./2022. gada sezonas pievienosies Sietlas Kraken komanda

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunāko komandu no Sietlas sauks Kraken, kā dēvē mītos minētus gigantiskus jūras briesmoņus.

Sietlas Kraken NHL debitēs 2021./2022.gada sezonā.

Komandas logo būs gaišzils S burts, kas simbolizēs Sietlas hokeja priekšgājējus Metropolitans - pirmos Stenlija kausa čempionus no ASV, kuri trofeju ieguva 1917.gadā. S burta augšējā daļā būs sarkana briesmoņa acs, kas savukārt simbolizēs jūras varenību.

"Sietlas pilsēta ir ar senām kuģošanas tradīcijām," saka kluba ģenerālmenedžeris Rons Frensiss. "Domāju, ka šis nosaukums sasaista jūru ar to noslēpumainību, kas tajā slēpjas. Tas arī atspoguļo hokeja spēles spēku un agresiju. Ceram to ieraudzīt no mūsu spēlētājiem."

Frensiss arī atklāj, ka tika paveikts milzu darbs nosaukuma izvēlē - 18 mēnešu laikā tika pētīti aptuveni 1200 nosaukumi un saņemtas 215 000 līdzjutēju balsis.

"Viņi ieklausījās līdzjutējos, organizēja forumus un aptaujas, kā arī rīkoja pasākumus. Viņi strādāja ar komandas vadību, NHL, vietējiem māksliniekiem, ekspertiem, vēsturniekiem un citiem, lai izstrādātu pareizo logo. Pakāpeniski nonāca pie secinājuma, ka "Kraken" ir īstais nosaukumus," atzīmē  Frensiss.

Daļa no pirmajās 30 dienās gūtajiem ienākumiem tiks ieguldīti Sietlas jauniešos.

2018.gada decembrī tika lemts, ka Sietlas Kraken 2021./2022.gada sezonā kļūs par NHL 32.vienību. Iestāšanās maksa līgā šai vienībai bija 650 miljoni dolāru.

Sietlas vienība mājas spēles aizvadīs KeyArena hallē, kur agrāk mājas spēles aizvadīja NBA klubs SuperSonics, kas 2008.gadā pārtapa par Thunder un pārcēlās uz Oklahomasitiju.

Komandas vairākuma akcionārs ir amerikāņu miljardieris un investīciju kompānijas TPG Capital īpašnieks Deivids Bondermens.

2017./2018.gada sezonā NHL čempionātā debitēja Vegasas Golden Knights komanda, kas jau savā pirmajā gadā aizkļuva līdz Stenlija kausa finālam.

Sietlas komanda spēlēs Rietumu konferences Klusā okeāna divīzijā, līdz ar to no 2021./2022.gada sezonas Arizonas Coyotes cīnīsies Centrālajā divīzijā.

Sietlas vienība 2021.gada paplašināšanās draftā varēs izvēlēties pa vienam hokejistam no 30 NHL komandām, izņemot Golden Knights.

Jau 2013.gadā izskanēja informācija, ka līgai varētu pievienoties klubs no Sietlas, taču atbilstošas arēnas trūkums liedza Vašingtotas štata komandai pievienoties NHL saimei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi