Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

NHL rezultatīvākā spēlētāja balvu šosezon iegūst vācietis Draizaitls

Ārta Rosa vārdā nosaukto balvu, kas tiek piešķirta Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas rezultatīvākajam spēlētājam, šogad izdevies iegūt vācietim Leonam Draizaitlam no Edmontonas Oilers.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NHL sezona turpināsies ar 24 komandu līdzdalību, bet sezonas sākuma datums vēl nav zināms koronavīrusa straujās izplatības dēļ.

Otrdien pēc līgas komisāra Gerija Betmena uzrunas noskaidrojās, ka NHL regulārā sezona uzskatām par noslēgtu, kā rezultātā Draizaitlu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā neviens vairs nevar apsteigt.

110 rezultativitātes punktus - 43 vārti + 67 rezultatīvas piespēles - iekrājušais hokejists apsveikumus no apkārtējiem saņēmis brīdī, kad skatījies Betmena uzrunu.

"Tas man ir liels gods, tāpēc jūtos ļoti īpaši. Tomēr jāatzīmē, ka šis viss nebūtu iespējams bez komandas biedru palīdzības," sarunā ar ziņu aģentūru DPA teica hokejists.

Līdz šim vēl nevienā no Ziemeļamerikas profesionālajām līgām par rezultatīvāko spēlētāju nebija atzīts kāds no Vācijas sportistiem. 

Tāpat Draizaitlam ir iespēja iegūt sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu, taču par to viņš daudz galvu nelauza. Sportists šobrīd domājot vien par izslēgšanas spēlēm, kas varētu sākties ne ātrāk par jūlija otro pusi.

Draizaitls šosezon rezultativitātes punktu nenopelnīja vien 15 no 71 spēles. Otrs rezultatīvākais līgas spēlētājs bija viņa komandas biedrs Edmontonā Konors Makdeivids, kura rēķinā 34 vārti un 63 rezultatīvas piespēles.

NHL sezona atsāksies ar 24 komandu līdzdalību, katras konferences četrām spēcīgākajām vienībām garantējot sev vietu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, savukārt pārējās 16 aizvadīs kvalifikācijas kārtu, kur ar pretiniekos ielozēto komandu spēkosies līdz trim uzvarām. 

Jau ziņots, ka NHL sezonas pārtraukumu izsludināja 12.martā, taču spēlētājiem līdz pat aprīļa beigām tika lūgts ievērot paškarantīnu. Zināms, ka astoņiem NHL spēlētājiem ir bijuši pozitīvi Covid-19 testi, ieskaitot piecus hokejistus no Otavas Senators. Viņu vidū gan nebija Rūdolfs Balcers.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi