Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par karjeras beigām paziņo NHL 990 spēles aizvadījušais Markovs

Par karjeras beigām ceturtdien 41 gada vecumā paziņoja savulaik Nacionālajā hokeja līgā (NHL) 990 spēles aizvadījušais Krievijas hokejists Andrejs Markovs, vēsta NHL.

Markovs NHL kopumā pavadīja 16 sezonas, visās pārstāvot Monreālas "Canadiens" krāsas.

"Andrejam šogad apritēs 42 gadi. Viņš vēlas vairāk rūpēties par savu ģimeni," pauda hokejista aģents Sergejs Isakovs. "Viņš ir gudrs puisis un saprot, ka pienācis laiks beigt."

Aizsargs pēdējo reizi NHL spēlēja 2016./17.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus pavadīja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Hokejistam pietrūka vien desmit spēles NHL, lai šķērsotu 1000 maču robežu.

"Markova sapnis bija pabeigt karjeru Monreālā. Viņš tiešām to vēlējās, taču tur vairs neko nevar darīt," norādīja Isakovs. "2017.gadā ģenerālmenedžeris Marks Bergevins Andrejam piedāvāja viena gada līgumu, lai arī viņš vēlējās divus."

"Pēc tam ar Andreju runājām par iespējām atgriezties NHL, taču tās, diemžēl, nerealizējās. Patiesi žēl, jo viņš tiešām vēlējās aizvadīt 1000 spēles "Canadiens" rindās."

Monreālas komanda Markovu 1998.gadā draftā izraudzījās sestajā kārtā ar kopējo 162.numuru. Viņa karjera NHL gan sākās divus gadus vēlāk, kad viņš atstāja Maskavas "Dinamo" rindas.

Kopumā karjeras laikā Markovs NHL laukumos atzīmējies ar 572 (119+ 453) rezultativitātes punktiem 990 dueļos. Stenlija kausa izcīņā viņš 89 mačos iekrāja piecus vārtus un 27 rezultatīvas piespēles.

Karjeras spilgtākie mirkļi Markovam bija 2007./08. un 2008./09.gada sezonās. Pirmajā no tām viņš guva visvairāk vārtu vienā sezonā - 16, bet otrajā izdevās demonstrēt ražīgāko sniegumu - 64 rezultativitātes punkti. Abās šajās sezonās viņu izraudzījās dalībai Visu zvaigžņu spēlē.

2017.gadā Markovs pameta NHL un pievienojās KHL komandai Kazaņas "Ak Bars", kuras rindās arī tika kronēts par čempionu. Pēc vēl vienas sezonas Kazaņā Markovs devās uz Jaroslavļu, kur "Lokomotiv" rindās arī aizvadīja savu karjeras pēdējo maču.

KHL čempionātā Markovs kopumā uz ledus izgāja 148 spēlēs, atzīmējoties ar deviņiem vārtiem un 52 piespēlēm. 29 izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi