Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pastrņāks un Ovečkins iegūst NHL labākā vārtu guvēja balvu

Nacionālā hokeja līga (NHL) paziņojusi vēl triju balvu ieguvējus, labākā snaipera godu ar 48 vārtiem dalot krievam Aleksandram Ovečkinam un Davidam Pastrņākam.

Kaut arī NHL sezona vēl turpināsies, bet sezonas atsākšanas datums vēl nav zināms koronavīrusa izplatības dēļ, ceturtdien līga atkārtoti apstiprināja, ka regulārā sezona ir beigusies. Tāpēc ir pasludināti arī to balvu ieguvēji, kas atzinības saņem pēc regulārās sezonas beigām.

LETA jau ziņoja, ka Ārta Rosa vārdā nosaukto balvu, kas tiek piešķirta regulārās sezonas rezultatīvākajam spēlētājam, šogad izdevies iegūt Edmontonas "Oilers" krāsas pārstāvošajam vācietim Leonam Draizaitlam.

Viņš šosezon guva 110 rezultativitātes punktus - 43 vārtus un 67 rezultatīvas piespēles.

Par triju balvu ieguvējiem kļuvuši Bostonas "Bruins" hokejisti.

Viņi ieguva Prezidentu balvu par pirmās vietas izcīnīšanu turnīra tabulā pandēmijas saīsinātajā sezonā, sakrājot 100 punktus 70 spēlēs. Tāpat "lāčiem" bija arī labākais gūto punktu procents - 71,4 %

"Bruins" uzbrucējs Pastrņāks kopā ar Vašingtonas "Capitals" pārstāvi Ovečkinu dalīja pirmo vietu Morisa Rišāra trofejas medībās. Tā tiek piešķirta spēlētājam ar visvairāk vārtu guvumiem. Katrs no abiem sakrāja pa 48 vārtiem, Ovečkinam to izdarot 68, bet Pastrņākam - 70 spēlēs. Tā bija devītā reize, kad Ovečkins ieguva šo balvu vai dalīja labākā vārtu guvēja titulu, turklāt trešā sezona pēc kārtas.

Izcēlās arī "Bruins" vārtsargi Tūka Rasks un Jaroslavs Halāks, kuri ieguva Viljama Dženingsa balvu, kas piešķirta tās komandas vārtsargiem, kura ļāvuši iemest savos vārtos vismazāk ripu. Viņi sezonas laikā kapitulēja 167 reizes. Raska 2,12 ielaistie vārti vidēji mačā bija labākais rādītājs vārtsargiem, kuri spēlēja 23 vai vairāk spēles.

NHL sezona atsāksies ar 24 komandu līdzdalību, katras konferences četrām spēcīgākajām vienībām garantējot sev vietu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Pārējās 16 aizvadīs kvalifikācijas kārtu, kur ar pretiniekos ielozēto komandu spēkosies sērijā līdz trim uzvarām.

Sezonas atjaunošanas grafika otrā fāze sāksies jūnija sākumā, kad spēlētāji nelielās grupās pulcēsies treniņiem sava kluba telpās, vienlaikus ievērojot vietējās medicīniskās un drošības norādes. Trešā fāze paredz pilnvērtīgu komandu treniņnometņu uzsākšanu.

Vairāki Kanādas plašsaziņas līdzekļi ceturtdien paziņoja, ka NHL spēlētājiem ir teikts, ka treniņnometnes nesāksies pirms 10. jūlija, kas nozīmē, ka izslēgšanas spēles varētu sākties tikai jūlija beigās vai augusta sākumā un beigties septembrī vai oktobrī.

Līgas komisārs Gerijs Betmens teica, ka plāno izspēlēt pilnu 2020./2021.gada sezonu, un atzina, ka, iespējams, to sāks tikai janvārī, lai spēlētājiem nodrošinātu saprātīgu pārtraukumu starp šo un nākamo sezonu.

Jau ziņots, ka NHL sezonas pārtraukumu izsludināja 12.martā, taču spēlētājiem līdz pat aprīļa beigām tika lūgts ievērot paškarantīnu. Zināms, ka astoņiem NHL spēlētājiem ir bijuši pozitīvi Covid-19 testi, ieskaitot piecus hokejistus no Otavas "Senators". Viņu vidū gan nebija Rūdolfs Balcers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi