Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PČ hokejā junioriem: Krievija bezspēcīga pret čehu aizsardzību

Čehijas izlase Pasaules junioru hokeja čempionātā svētdien nosargāja savus vārtus neieņemtus un pārspēja principiālo pretinieci Krieviju.

B grupā pirmo uzvaru divās spēlēs izcīnīja čehi, kuri kopš 1968.gada notikumiem principiālā spēlē ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pieveica krievus, vārtsargam Lukāšam Paržikam tiekot galā ar visiem 30 krievu hokejistu metieniem un sagādājot pretiniekiem pirmo zaudējumu turnīrā.

Vārtus uzvarētāju labā 37.minūtē guva Filips Kofers, bet 46.minūtē izcēlās Martins Langs.

Krieviem nepalīdzēja arī pretinieku grēkošana ar noraidījumiem, savācot 20 soda minūtes, kamēr Krievijas izlasē tikai divi mazie noraidījumi.

B grupā pa trim punktiem iekrājusi Zviedrija vienā cīņā, kā arī Krievija, Čehija un ASV divos mačos, bet piekto pozīciju ar vienu zaudējumu ieņem Austrija.

A grupas mačā mājiniece Kanāda ar 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) apspēlēja Slovākiju, gūstot otro uzvaru čempionātā, kamēr slovāki cieta pirmo zaudējumu.

Uzvarētājiem ar diviem rezultativitātes punktiem (1+1) un uzvaras vārtiem izcēlās Filips Tomasino, bet slovākiem goda vārtus guva Martins Hromjaks.

Uzvarētāju vārtos Devons Levi atvairīja 17 pretinieku metienus.

Vēl šajā grupā Somija atspēlēja vienu vārtu deficītu un ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) svinēja otro uzvaru turnīrā, pretiniekiem sagādājot otro zaudējumu.

Četri somu hokejisti sakrāja pa diviem rezultativitātes punktiem, bet pretiniekiem vienīgos vārtus mača ceturtajā minūtē vairākumā guva Atilio Bjaska.

Somiem bija nomācošs pārsvars, 43 reizes metot pa pretinieku vārtiem, kamēr šveicieši atbildēja vien ar 14 raidījumiem pa somu vārtiem.

Pa sešiem punktiem pēc divām spēļu kārtām A grupā iekrājusi Kanāda un Somija, trīs punkti ir Slovākijai, bet Šveice un Vācija cīnās bez uzvarām.

Pasaules junioru čempionāts "Rogers Place" arēnā, kur mājas spēles aizvada Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Edmontonas "Oilers", norisināsies līdz 5.janvārim.

Meistarsacīkstēs desmit komandas, kas sadalītas divās grupās pa piecām katrā, aizvadīs viena apļa turnīru, labākajām četrām iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet piekto vietu ieguvējām čempionāts būs noslēdzies, jo šogad neviena no izlasēm nepametīs elites divīziju.

Latvijas junioru izlase augstākajā divīzijā iepriekšējo reizi spēlēja 2017.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi