Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

PČ hokejā: Kazahstāna uzvar arī Vāciju, krievi atstāj tukšā dāņus

Kazahstānas hokeja izlase trešdien 2021.gada pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra ceturtajā spēlē sagādāja Vācijas valstsvienībai pirmo neveiksmi turnīrā.

Kazahstāna B grupas spēlē "Arēnā Rīga" ar 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) uzvarēja Vāciju, kas iepriekš bija svinējusi trīs panākumus. 

Pirmais periods aizritēja bez gūtiem vārtiem, taču otrās trešdaļas septītajā minūtē 1:0 panāca Kazahstānas izlases uzbrucējs Aleksandrs Šins. Pārsvaru izdevās noturēt vien trīs minūtes, Tomam Kīnhaklam nokārtojot neizšķirtu 1:1. Perioda 14.minūtē vārtus neieskaitīja Matīasam Plahtam, taču jau nepilnu minūti vēlāk otros vārtus Vācijas izlases labā guva Markuss Eizenšmids.

Jau pašā trešā perioda ievadā Kazahstāna izlase nopelnīja iespēju izpildīt "bullīti", ko sekmīgi realizēja Romans Starčenko. Uzvaras vārtus aptuveni četras minūtes līdz pamatlaika beigām guva Pāvels Akolzins.

Kazahstānas izlase otrdien ar 0:3 piekāpās ASV un piedzīvoja savu pirmo neveiksmi meistarsacīkstēs. Iepriekš ar 3:2 "bullīšos" uzvarēta Latvija, bet pēc tam šādā pašā manierē ar 2:1 pārspēta Somija. 

Vācija līdz šim turnīra trīs spēlēs zaudējumu vēl nav piedzīvojusi. Vācija ar 9:4 sagrāva Itāliju, pēc tam ar 5:1 uzvarēja Norvēģiju, bet trešajā mačā ar 3:1 pārsteidza Kanādu.

Divus vārtus un četras rezultatīvas piespēles trīs spēlēs iekrājis Marcels Nēbelss, bet Lukass Raihels (2+3) un Matīass Plahta (3+2) tikuši pie pieciem punktiem. 

Plkst.20.15 Kanādas izlase savu pirmo uzvaru čempionātā lūkos izcīnīt pret Norvēģiju.

B grupas līdere ar deviņiem punktiem ir Vācija, otrā ar septiņiem punktiem ir Latvija, bet tikpat ir arī Somijai un Kazahstānai, kas vienīgā jau aizvadījusi četrus mačus. ASV seko ar sešiem punktiem, Norvēģija iekrājusi trīs punktus, kamēr Kanāda un Itālijas trīs mačos palikušas bešā.

Tikmēr A grupas pirmajā spēlē Olimpiskajā sporta centrā Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) sīvā cīņā uzvarēja Dāniju. 

40 sekundes līdz otrā perioda beigām mača rezultātu vairākumā atklāja Ivans Morozovs. Tie vēlāk izrādījās uzvaru nesošie vārti. Aleksandrs Barabanovs no tuvas distances aptuveni desmit minūtes līdz pamatlaika beigām OKR komandas pārsvaru dubultoja, taču Dmitrijs Voronkovs no Morozova piespēles trešos vārtus guva trešā perioda 17.minūtē.

Gan Voronkovs, gan Morozovs šajās spēlē izcēlās ar 1+1.

Aleksandrs Samonovs OKR komandā atvairīja visus 18 metienus.

Čempionāta ievadā OKR ar 4:3 uzvarēja Čehiju un pēc tam ar 7:1 sagrāva Lielbritāniju, bet pēdējā mačā ar 1:3 negaidīti piekāpās slovākiem. Dāņi ar 4:3 pārsteidza Zviedriju, vēlāk ar 0:1 zaudēja Šveicei, taču Lielbritāniju papildlaikā uzvarēja ar 3:2.

Antons Burdašovs (3+2) un Mihails Grigorenko (2+2) ar attiecīgi pieciem un četriem rezultativitātes punktiem ir līderi OKR komandā, bet Dānijas izlasē četri vārti un trīs piespēles Niklasam Jensenam, kurš ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

Otrā spēlē plkst.20.15 Baltkrievija spēlēs pret Lielbritāniju.

Apakšgrupas vadībā ar deviņiem punktiem četrās spēlēs ir OKR komanda, bet tikpat trīs mačos ir Slovākijai. Tālāk ar sešiem punktiem seko Šveice, Dānijai ir pieci punkti, bet par vienu mazāk Baltkrievijai. Zviedrija ar trim punktiem ir sestā, tālāk ar diviem punktiem seko Čehija, taču Lielbritānija tikusi pie viena punkta.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiek no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi