Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēdējās pāris nedēļās Covid-19 pozitīvi bijuši 11 NHL hokejisti, tostarp Metjūss

Kopš 8.jūnija veiktajās Covid-19 pārbaudēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem pozitīvi rezultāti saņemti 11 gadījumos, informē NHL.

8.jūnijā sākās otrā fāze NHL plānam, kas paredz atgriešanos laukumos un 2019./2020.gada sezonas pabeigšanu. Ar šo datumu komandas varēja atvērt savas treniņu halles nelielām grupu nodarbībām.

"Spēlētājiem, kuri strādāja šajās hallēs, bija obligāti jāveic Covid-19 testi," teikts NHL paziņojumā. "Līdz piektdienai 200 hokejisti bija pārbaudīti vairākas reizes. Kopumā 11 no viņiem testi bijuši pozitīvi. Hokejisti, kuriem konstatēta saslimšana ar Covid-19, atrodas pašizolācijā un seko veselības iestāžu izdotajiem protokoliem."

NHL sola katru nedēļu ziņot par veiktajiem testiem, taču neatklās spēlētāju identitātes vai klubus.

Kā ziņo laikraksts "Toronto Sun", viens no saslimušajiem ir Toronto "Maple Leafs" zvaigzne Ostons Metjūss, kuram 10.jūlijā bija jāpievienojas komandas treniņnometnei.

Tāpat zināms, ka vairāki saslimšanas gadījumi konstatēti Tampabejas "Lightning" komandā, kas aizvērusi savas treniņu zāles. Covid-19 konstatēts trim "Lightning" spēlētājiem.

Otrajā fāzē komandas treniņu zālēs notiek nodarbības, kurās ir ne vairāk par sešiem spēlētājiem. Trešās fāzes sākums paredzēts 10.jūlijā, kad vienības varētu uzsākt savas treniņnometnes.

Jau iepriekš klubu īpašnieki un spēlētāji vienojās arī par 24 komandu izslēgšanas spēļu formātu.

Formāts paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Līga un spēlētāju arodbiedrība arī vienojās, ka izslēgšanas spēles nenotiks tradicionālajā spēļu režģī, kad katra komanda zina, ar kura pāra uzvarētāju aizvadīs nākamās kārtas mačus, bet komandas pēc katras kārtas tiks izsētas no jauna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi