Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo cieš piekto zaudējumu pēc kārtas

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" savā šī gada otrajā izbraukuma spēlē svētdien viesos ar rezultātu 2:3 (0:3, 1:0, 1:0) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik", ciešot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Rīdzinieku labā vārtus guva Andris Džeriņš un Genādijs Stoļarovs.

"Ņeftehimik" hokejisti pirmajā periodā saimniekoja laukumā, neatstājot viesiem nekādas cerības un septiņu minūšu laikā gūstot trīs vārtus. Vispirms ripu tukšos vārtos raidīja Bulats Šafiguļlins, bet pēc tam no asa leņķa precīzs bija Pāvels Porjadins. Arī trešos vārtus mājiniekiem guva Porjadins, kurš nonāca viens pret Ivanu Naļimovu un panāca 3:0. Porjadinam abos vārtos asistēja bijušais rīdzinieks Brendons Makmilans.

Otrās trešdaļas piektajā minūtē "Ņeftehimik" vārtsargs Jevgeņijs Ivaņņikovs aizvārtē pieļāva kļūdu, par ko tika sodīts. Daņila Larionovs no aizvārtes piespēlēja ripu uz zonas vidu, no kurienes precīzs bija Džeriņš, gūstot savus pirmos vārtus sezonā. Perioda turpinājumā "Dinamo" divreiz spēlēja vairākumā, taču savu pārsvaru izmantot nespēja.

Trešā nogriežņa pirmajā pusē pēc Džeriņa pārkāpuma "Dinamo" četras minūtes spēlēja mazākumā un izturēja. Perioda otrajā pusē, 52.minūtē, Stoļarovs ar tālu plaukstas metienu vēl vairāk samazināja laukuma saimnieku pārsvaru.

Jau divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Naļimovs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Tiesa, šāds solis rezultātu nedeva un "Dinamo" maču zaudēja ar 2:3, bet pēc finālsvilpes abu komandu hokejisti laukuma stūrī nedaudz pagrūstijās.

Rīgas klubs ar 21 punktu 45 spēlēs ieņem pēdējo vietu līgā, kamēr "Ņeftehimik" ar 30 punktiem 46 mačos Austrumu konferencē ierindojas priekšpēdējā jeb 11.vietā.

Rīdziniekiem pēc spēles pret "Ņeftehimik" komandu izbraukumā paredzēti vēl trīs mači, pēdējo no tiem 23.janvārī aizvadot pret Maskavas "Dinamo".

Šogad "Dinamo" aiz muguras jau ir piecas mājas spēles, no kurām uzvara izcīnīta tikai pirmajā, ar 5:4 pārspējot Maskavas "Dinamo". Pēc tam sekoja četri zaudējumi - 2:6 pret Minskas "Dinamo", 1:4 pret Jaroslavļas "Lokomotiv", 1:7 pret CSKA, bet pēdējā mačā ar 2:3 atzīts Čerepovecas "Severstaļ" pārākums.

Tikmēr "Ņeftehimik" iepriekš šogad laukumā devusies piecās spēlēs, trijās no tām svinot panākumu. Gada pirmajā spēlē ar 3:0 izdevās uzvarēt Novosibirskas "Sibirj", bet trešais panākums pēc kārtas izcīnīts pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" (1:0). Pēc tam ar 1:6 zaudēts CSKA, Maskavas apgabala "Vitjaz" bija pārāka ar 3:0, taču pēdējā cīņā ar 3:2 papildlaikā uzveikta Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit".

Šosezon abas vienības iepriekš tikušās vienu reizi. Novembra sākumā "Ņeftehimik" Rīgā bija pārāka ar 3:1. Pēdējo panākumu pret Krievijas klubu "dinamieši" svinēja 2018.gada decembra nogalē, kad uzvarēja ar 2:0.

Kopumā KHL čempionātā abi klubi savā starpā tikušies 25 reizes, no kurām 14 gadījumos pārāka bijusi Latvijas komanda.

"Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra izbraukumā līdzi paņēmis trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 17 uzbrucējus.

Rīdzinieku rindās traumas dēļ aizvien nav vārtsargi Jānis Voris un Staņislavs Gaļimovs, taču uzbrucēji Jānis Švanenbergs un Nikolajs Jeļisejevs "Dinamo" pievienosies jau izbrukumā. Tāpat traumas dēļ izbraukumā kopā ar komandu nav devies aizsargs Džordans Marejs, kamēr Jānis Jaks tuvākajā laikā dosies uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Beikersfīldas "Condors".

Zināms, ka sastāvā nebūs arī uzbrucējs Dāvids Levins, kurš pievienojies "Optibet" hokeja līgas (OHL) komandai "Zemgale"/LLU. Aizsargs Miks Tumanovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Patriks Zabusovs palikuši Rīgā, lai palīdzētu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai "Rīga".

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Rīgas "Dinamo" sastāvs piecām izbraukuma spēlēm:

vārtsargi - Ivans Naļimovs, Bruno Brūveris, Ēriks Vītols;

aizsargi - Metjū Majone, Roberts Mamčičs, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle, Tonijs Sunds, Gunārs Skvorcovs, Ņikita Mateiko;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgeņijs Gračovs, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Džeisī Lipons, Deniss Paršins, Genādijs Stoļarovs, Daņila Larionovs, Gļebs Zirjanovs, Andris Džeriņš, Gļebs Prohorenkovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi