Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Dinamo sagrauj Slovan, pietuvojoties izslēgšanas turnīra zonai

Latvijas komanda Rīgas Dinamo pirmdien savā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējā mājas spēlē ar rezultātu 5:0 (0:0, 2:0, 3:0) pārspēja līgas pastarīti Bratislavas Slovan, izcīnot pārliecinošāko uzvaru sezonā.

Rīdzinieki joprojām saglabā labas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram, jo no astotajā esošās Maskavas apgabala "Vitjaz" vienības viņi atpaliek vairs tikai punktu, bet līdz regulārā turnīra beigām atlikušas vēl divas spēles, kurās var gūt četrus punktus.

Latvijas komandai regulārajā čempionātā vēl jātiekas ar Čerepovecas "Severstaļ" un Maskavas CSKA komandām, savukārt "Vitjaz" jāspēkojas ar Minskas "Dinamo" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem, bet "Soči" vienībai, kas rīdziniekus apsteidz par diviem punktiem, jāmēro spēki ar Maskavas "Spartak" un Bratislavas "Slovan" komandām.

Pirmdienas mačā "Dinamo" labā divus vārtus guva Andris Džeriņš, bet pa reizei izcēlās Oskars Batņa, Līnuss Videls un Rihards Marenis. "Sauso" spēli "Dinamo" vārtos aizvadīja Timurs Biļalovs, kurš palika nepārspēts ceturto reizi sezonā.

Spēles pirmajās minūtēs pa pāris bīstamiem momentiem bija Emīlam Ģēģerim un Laurim Dārziņam, bet, tuvojoties perioda vidum, vairākas reizes viesu vārtus apdraudēja leģionāri Brendons Makmilans, Metjū Majone un Sergejs Gimajevs. Savukārt Biļalovam spēlē nācās iesaistīties vien perioda otrajā pusē.

Turpinājumā viesi no Bratislavas pamazām izlīdzināja spēles gaitu, bet perioda priekšpēdējā minūtē mājiniekiem bija vēl viens labs moments, kurā Oskara Batņas mestā ripa atsitās pret vārtu pārliktni. Tikmēr otrā laukuma galā mājiniekus no vārtu zaudējuma glāba Biļalovs.

Otrā perioda sākumā rīdzinieki pirmo reizi mačā nonāca mazākumā, četratā pret pieciem nosargājot savus vārtus neskartus. Pēc mazākuma izturēšanas pāris reizes pa "Slovan" vārtiem bīstami meta Dārziņš un Miķelis Rēdlihs, bet spēles rezultāts netika atklāts.

Arī trešdaļas otrajā pusē "Dinamo" kontrolēja spēles gaitu, kas perioda 15.minūtē rezultējās ar vārtu guvumu. Pretinieku aizsardzības zonā Ģēģeris pēc meistarīgas piruetes piespēlēja uz vārtu priekšu, ripai nonākot pie Batņas, kurš to raidīja vārtu tīklā. Trīs minūtes pirms perioda beigām "Dinamo" tika pie pirmā vairākuma mačā, kuru no sev veiksmīgā punkta pēc astoņām sekundēm realizēja Videls.

Trešā perioda otrajā minūtē "Dinamo" nonāca vairākumā, bet minūti vēlāk līdz spēles beigām tika noraidīts viesu vārtsargs Jakubs Štepāneks, kurš ar savu nūju sita laukuma spēlētāja nūju mača tiesneša virzienā. Viņa vietā vārtos devās 18 gadus vecais Mihals Vojovoda. Nepilnas divas minūtes vēlāk jaunais vārtsargs pieļāva kļūdu aiz vārtiem, tukšā cietoksnī ripu raidot Džeriņam.

Perioda vidū laukuma saimnieki tika pie vēl viena vairākuma, kas gan šoreiz palika neizmantots. Kad līdz mača beigām bija palikušas piecas minūtes, Kristaps Zīle, aizstāvot komandas biedru Danielu Bērziņu, izvicināja dūres ar pretinieku hokejistu. Pāris minūtes vēlāk "Dinamo" guva jau savus ceturtos vārtus mačā, vairākumā vārtu priekšā sekmīgi nospēlējot Marenim, kurš trāpīja pa lejuplidojošu ripu. Turpinājumā tika nopelnīts vēl viens vairākums, mača pēdējās minūtes sākumā Džeriņam ripu raidot caur Vojvodas kājsargiem.

Pēc šī mača "Dinamo" trešdien viesosies pie aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētās Čerepovecas "Severstaļ", bet piektdien regulārā čempionāta pēdējā mačā aizvadīs dueli ar Maskavas CSKA.

Latvijas komanda mājas spēļu sērijas ievadā pirms nedēļas ar 3:1 pārspēja vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit", bet sestdien zem klajas debess ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Minskas "Dinamo".

Savukārt "Slovan" pēdējās sešās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, bet iepriekšējā mačā ar 1:4 piekāpās Maskavas CSKA komandai.

Rīgas un Bratislavas komandas šosezon savā starpā spēlējušas četras reizes, rīdziniekiem izcīnot trīs uzvaras. Iepriekšējie trīs dueļi bija noslēgušies ar vienu vārtu starpību.

Abas vienības savā starpā tikušās 21 reizi un rīdzinieki uzvarējuši 13 cīņās.

Rīgas "Dinamo" ar 60 punktiem 60 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, bet "Slovan" ar 33 punktiem 60 mačos ir pēdējā vietā visā līgā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

H
H
Padirsīs viņi CSKA un nespīd playoff resnās cūkas hokeja komandai kuri ir zemā līmenī.
oskars
o
Izredzes ir diezgan nerealas ...Jus ticat, ka Dinamo pieveiks ACSK ??? Un, vai Soci un Vitjazs abas pedejas speles zaudes ???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi