Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Dinamo sīvā cīņā piekāpjas Artūra Kuldas pārstāvētajai Jokerit

Latvijas komanda Rīgas Dinamo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā sestdien savā laukumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) piekāpās Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajam Somijas klubam Helsinku Jokerit.

Dinamo cieta trešo zaudējumu pēc kārtas, kas seko četru uzvaru sērijai.

Mājiniekiem vārtus guva Miks Indrašis, bet Jokerit rindās ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Pēters Regins.

Mača otrajā minūtē mājinieki tika pie vairākuma, taču tā noslēgumā nespēja izmantot burzmu pretinieku vārtu priekšu. Pēc nospēlētām piecām minūtēm Dinamo hokejistiem vienādos sastāvos izdevās droši izvietoties pretinieku aizsardzības zonā, taču kļūdas dēļ ripa tika zaudēta.

Nedaudz vēlāk jau pretinieki vērpa uzbrukumus pie mājinieku vārtiem, taču Dinamo vārtsargs Jakubs Sedlāčeks bija savos uzdevumu augstumos. Astoņas minūtes pirms perioda beigām Kaspars Saulietis atstāja mājiniekus mazākumā, tomēr, spēlējot četratā pret pieciem, Pjotram Ščastļivijam izdevās izslidot vienatnē pret pretinieku vārtsargu, bet pieredzējušā uzbrucēja metiens nebija precīzs.

Noraidījuma beigās Uvis Balinskis izlēca no noraidīto soliņa un saņēma Laura Dārziņa piespēli, vienatnē dodoties uz Jokerit vārtiem, taču Artūrs Kulda viņu apturēja, un divu minūšu vairākums jau pienācās mājiniekiem. Vairākumā un pēc tā Dinamo hokejisti izdarīja vairākus metienus no distances, taču neviena no raidītajām ripām savu ceļu vārtos neatrada. Perioda pēdējā pusminūtē Mikam Indrašim bija iespēja uzmest no labas pozīcijas, taču Helsinku komandas vārtsargs Riks Heleniuss droši tvēra ripu.

Otrās trešdaļas sākumā Jēkabs Rēdlihs ar asu spēka paņēmienu ietrieca Braienu O'Nīlu apmalē, par ko Jesse Joensū gribēja latvieti pārmācīt. Lai gan J. Rēdlihs neatbildēja, tomēr abi hokejisti saņēma pa divām soda minūtēm. Arī turpinājumā komandas apmainījās savstarpējiem asumiem, noraidījumu nopelnot arī Miķelim Rēdliham. Jokerit vairākumā ātri izvietojās rīdzinieku zonā, tomēr Helsinku hokejistiem Sedlāčeku neizdevās pārspēt.

Tāpat Sedlāčeks mājiniekus no vārtu zaudējuma glāba arī astoņas minūtes pirms trešdaļas beigām, kad čehs noslaucīja ripu pāris centimetrus pirms vārtu līnijas. Trīs minūtes pirms perioda beigām, kad komandas bija nospēlējušas 37 minūtes, tika atklāts mača rezultāts. Viesu rindās ar vārtu guvumu izcēlās Regins, kurš vārtu priekšā pielaboja Jespera Jensena tālmetienu. Uz zaudētajiem vārtiem rīdzinieki atbildēja ar aktīviem uzbrukumiem, taču otrajā periodā rezultātu izlīdzināt nespēja.

Trešās trešdaļas sākumā Heleniuss par Ščastļivija bloķēšanu nopelnīja divas soda minūtes, bet, neskatoties uz ripas kontroli visa vairākuma garumā, mājinieki pie bīstamiem momentiem netika. Nedaudz vēlāk jau Ralfs Freibergs atstāja mazākumā Rīgas komandu, bet arī viesi ar aktīviem uzbrukumiem nespēja pārspēt Sedlāčeku. Kad vienības bija tikušas pāri trešā perioda vidum, Indrašis pēc neatlaidīgas cīņas vārtu priekšā panāca izlīdzinājumu.

Tiesa, divarpus minūtes vēlāk Regins vēlreiz pārspēja Sedlāčeku. Lai gan tiesneši ilgi vēroja videoatkārtojumu, tomēr aizmugure pirms vārtu guvuma netika saskatīta, tādējādi Regina precīzais metiens tika ieskaitīts. Pēc ielaistajiem vārtiem Dinamo hokejisti mēģināja spiest uz pretiniekiem viņu aizsardzības zonā, bet pamatlaika pēdējā pusminūtē aktīvi cīnījās Jokerit vārtu priekšā. Nepilnas desmit sekundes pirms trešās trešdaļas beigām Jokerit no uzvaras izlaišanas glāba vārtu stabs, tomēr viesi noturēja rezultātu, tādējādi Latvijas klubs cieta minimālu zaudējumu ar 1:2.

Artūrs Kulda šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, izpildīja četrus spēka paņēmienus un nopelnīja divas soda minūtes.

Kulda šosezon 27 spēlēs atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

Iepriekš savainojumos bija iedzīvojušies Rīgas Dinamo līderi Koltons Gilīss, Guntis Galviņš un Džastins Šags. Visi trīs jau trenējas kopā ar komandu, bet šajā mačā laukumā atgriezās tikai Gilīss.

Latvijas klubs Arēnā Rīga aizvadīs vēl vienu maču trešdien pret Ufas Salavat Julajev, kas turklāt rīdzinieku mājas hallē būs noslēdzošais šajā gadā. Tikmēr četras decembrī gaidāmās mājas spēles tiks aizvadītas Tallinā un Piņķos, jo Arēnā Rīga tad notiks pasaules čempionāts florbolā. Nākamos izbraukuma mačus rīdzinieki aizvadīs vien neilgi pirms Ziemassvētkiem.

Rīdziniekiem novembris bijis diezgan veiksmīgs, jo tā laikā pirmo reizi šosezon izdevās gūt četras uzvaras pēc kārtas, bet kopumā šomēnes deviņos mačos gūti pieci panākumi. Tiesa, četrām uzvarām pēc kārtas sekojuši trīs zaudējumi, bet iepriekšējā spēlē rīdzinieki ar 1:4 piekāpās Minskas Dinamo.

Tikmēr Jokerit pēdējās četrās spēlēs guvusi trīs uzvaras, bet iepriekšējā mačā Somijas komanda pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 piekāpās līgas līderei Sanktpēterburgas SKA.

Kulda Helsinku vienībai pievienojās pērn oktobrī, bet pēc sezonas beigām pagarināja līgumu uz vēl vienu gadu.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon, bet septembra vidū Helsinkos uzvaru ar 3:1 svinēja Jokerit. Kopumā abas komandas KHL spēkojušās deviņas reizes, septiņas uzvaras svinot Helsinku hokejistiem.

Rīgas Dinamo ar 29 punktiem 34 mačos Rietumu konferences kopvērtējumā joprojām ir pēdējā vietā starp 14 komandām, bet no izslēgšanas turnīra zonas tā pašlaik atpaliek par 23 punktiem. Savukārt Jokerit ar 53 punktiem pakāpusies uz konferences septīto pozīciju.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs Jokerit un Minskas Dinamo, ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18. februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20. aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas Metallurg sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi