Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šveices hokejisti turpina PČ bez zaudētiem punktiem; zviedri grauj norvēģus

Šveices vīriešu hokeja izlase svētdien Helsinkos svinēja uzvaru pasaules čempionāta sestajā spēlē, meistarsacīkstes turpinot bez zaudētiem punktiem.

Šveicieši A apakšgrupas mačā ar 5:2 (0:2, 3:0, 2:0) uzvarēja Franciju.

Pirmie šajā mačā vārtus guva francūži, piektajā minūtē Aleksandram Teksjē pēc pretinieka kļūdas pārtverot piespēli pretī vārtiem un raidot ripu mērķī. Perioda otrajā pusē Valantēns Klero pretuzbrukumā panāca 2:0, bet Teksjē nerealizēja "bullīti", neizmantojot iespēju palielināt pārsvaru.

Otrajā periodā pēc nospēlētām 25 sekundēm izgājienu divatā pret aizsargu izmantoja Šveice, pēc Timo Maiera piespēles precīzi metot Niko Hišīram. Trešdaļas 13.minūtē Damjēns Riats panāca izlīdzinājumu, bet trīs minūtes vēlāk Andrēass Ambīls vairākumā bija precīzs pretī vārtiem - 3:2.

Trešajā nogrieznī, 12.minūtē, Dīns Kukans izpildīja tālu metienu un ripa ieplanēja vārtos, Šveicei nostiprinot pārsvaru. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 22 sekundes, Hišīrs meta ripu tukšos vārtos un panāca galarezultātu. Kukans un Hišīrs maču noslēdza ar trīs rezultativitātes punktiem.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā mačā Vācija ar 5:4 (3:2, 1:1, 1:1) uzvarēja Kazahstānu, kas šajās meistarsacīkstēs joprojām ir bez punktiem un ar itāļiem cīnīsies par vietas saglabāšanu elitē.

Helsinku grupā līdere ar ar 18 punktiem sešos dueļos ir Šveice, 15 punkti sešos mačos ir Vācijai, bet 12 punktus piecās cīņās guvusi Kanāda. Deviņi punkti piecās cīņās ir Dānijai, bet sešās - Slovākijai. Piecus punktus guvusi Francija, Itālijai ir viens punkts sešās cīņās, bet Kazahstāna pagaidām ir bešā.

Tikmēr B apakšgrupā Tamperē Zviedrija ar rezultātu 7:1 (1:0, 4:0, 2:1) guva virsroku pār Norvēģiju.

Pa diviem vārtiem Zviedrijas labā guva Rasmuss Asplunds un Jākobs Petešons, kurš pievienoja arī vienu rezultatīvu piespēli. Vārti un divas rezultatīvas piespēles bija Viljamam Nīlanderam, tāpat norvēģus pārspēja arī Līnuss Vallmarks un Makss Frīberjs.

Norvēģiem vienīgos vārtus guva Tūbiass Fladebī.

Pirms tam šajā apakšgrupā Latvija ar 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) uzvarēja Lielbritāniju.

B apakšgrupā pirmajā vietā ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Somija, tālāk ar 15 punktiem sešās spēlēs ir Zviedrija, bet pa desmit punktiem piecās cīņās guvušas Čehija un ASV. Aiz labāko četrinieka ar astoņiem punktiem sešos dueļos ir Latvija, tālāk ar pieciem punktiem sešos mačos ir Norvēģija, četrus punktus sešās spēlēs guvusi Austrija, bet viens punkts sešos dueļos ir Lielbritānijai.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi