Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācijas vicečempions Bukarts pamet Eisbaren; pievienojas citam šīs valsts klubam

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts pievienojies Vācijas augstākās līgas (DEL) komandai Šveningeres Wild Wings, vēsta klubs.

Pašlaik 22 gadus vecais Bukarts aizvadītajā sezonā Berlīnes Eisbaren sastāvā tika kronēts par DEL vicečempionu, komandai finālsērijā ar 3-4 piekāpjoties Minhenes Red Bull.

"Rihards ir hokejists ar lielu potenciālu un labi iederas mūsu komandas spēlē. Viņš komandas treneriem dos vairāk opciju uzbrukumā un vairākumā. Ar savu sniegumu Eisbaren viņš apliecināja, cik lietderīgs var būt komandai. Esam gandarīti, ka Rihards ir izvēlējies mūsu komandu," Wild Wings citē komandas sporta direktoru Jirgenu Rumrihu.

Bukarts iepriekšējos sezonu iesāka Čehijas augstākās līgas vienībā Zlīnas Aukro Berani, ko novembra sākumā atstāja, vēlāk pievienodamies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībai Rīgas Dinamo, bet sezonu viņš noslēdza Eisbaren sastāvā.

Zlīnas komandā viņš 17 spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Spēles laiks viņam bija krietni mazāks nekā brālim Robertam, kurš bija viens no Aukro Berani komandas līderiem. Savukārt Rīgas Dinamo vienībā Bukarts 14 KHL spēlēs tika pie vieniem gūtajiem vārtiem.

Eisbaren rindās viņš DEL divās regulārā čempionāta spēlēs atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet izslēgšanas turnīrā latviešu hokejistam 16 mačos četri precīzi metieni un četras rezultatīvas piespēles.

Pirms tam Bukarts četras sezonas pavadīja Ziemeļamerika, bet 2016./2017.gada sezonā viņš spēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) klubos.

AHL čempionātā latvietis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas Panthers fārmklubā Springfīldas Thunderbirds 14 spēlēs izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet ECHL vienībā Mančestras Monarchs viņam 37 mačos 16 vārti un 17 rezultatīvas piespēles.

Bukarts maijā aizvadītajā pasaules čempionātā Latvijas izlasei palīdzēja sasniegt ceturtdaļfinālu, meistarsacīkšu astoņās spēlēs izceļoties ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Šis Bukartam bija otrais pasaules čempionāts Latvijas pieaugušo izlases sastāvā.

Wild Wings aizvadītajā sezonā DEL regulārajā čempionātā ieņēma desmito vietu, bet izslēgšanas turnīrā apstājās pirmajā kārtā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi