Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ātrumlaivu pilots Lijcs izcīna bronzu pasaules čempionātā F4 klasē

Latvijas ātrumlaivu pilots, pieckārtējais F4 klases pasaules vicečempions Ņikita Lijcs aizvadītajās brīvdienās Zviedrijā izcīnīja augsto trešo vietu pasaules čempionātā F4 klasē, informē sportista pārstāvji.

Lai arī šogad ātrumlaivu čempionātā F4 klasē bija paredzēts aizvadīt vairākus posmus, Covid-19 pandēmijas dēļ vairāki posmi sākotnēji tika pārcelti, bet vēlāk atcelti. Līdz ar to šogad pasaules čempions F4 klasē tika noskaidrots tikai vienā posmā Zviedrijā, kur braucējiem bija jāaizvada četri braucieni (kopvērtējumā vērā tika ņemti trīs braucieni, bet viens sliktākais rezultāts tika atmests). Uz starta kopā izgāja 15 braucēji, kuru vidū bija arī viens latviešu sportists, 26 gadus vecais Ņikita Lijcs, kurš startēja ar savu komandu un savu ātrumlaivu, taču kurai ir sadarbība ar rūpnīcas pārstāvjiem, kuri palīdz tehniskajā ziņā.

“Šīs bija smagas brīvdienas. Lai arī treniņos uzrādījām labu rezultātu (3.vietu), kvalifikācijā palikām piektie. Pirmajā braucienā, kur mums dzinēja defekta dēļ bija problēmas ar startu, mums izvērtās sīva cīņa ar lietuvieti, taču, cīnoties par ceturto vietu, cīņas karstumā notriecu boju, kas maksāja bargu sodu. Sakumā ieņēmām sesto vietu, taču par notriekto boju tika piešķirts sods – pluss viens aplis, kas beigās finišā deva 11. vietu 15 braucēju konkurencē. Pēc pirmās dienas smagi un ilgi strādājām, lai novērstu dzinēja problēmas, bet diemžēl problēmu novērst neizdevās,” pirmās dienas notikumus komentē Ņikita Lijcs, kurš piebilda, ka tikai nedēļu pirms sacensībām viņš no rūpnīcas saņēma dzinēju, tāpēc bija maz laika testiem.

“Otrajā braucienā no 11.starta pozīcijas aizcīnījos līdz piektajai vietai, taču tad divi no konkurentiem saņēma sodu un mēs pakāpāmies uz trešo pozīciju. Trešajā braucienā finišējām trešie, bet noslēdzošajā braucienā palikām otrajā vietā, kas sākotnēji mums trīs braucienu summā  deva ceturto vietu. Taču tad pēc finiša igauņu braucējam pēc  tehniskās pārbaudes tika konstatētas neatbilstības, par ko viņš saņēma diskvalifikāciju, kamēr mēs kāpām uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.”

Lijcs atzina, ka mērķis pirms sacensībām bija cīņa par uzvaru, taču šoreiz veiksme nebija sabiedrotā. “Bija smagas brīvdienas, taču darījām visu iespējamo un brīžiem pat neiespējamo, kas beigās vainagojās ar trešo vietu, lai arī mērķis bija uzvara. Šoreiz neveiksme un tehniskas problēmas mums liedza pacīnīties par augstāku rezultātu. Paldies visiem atbalstītājiem par atbalstu.”

Kā atklāja sportists, tad ar šo panākumu viņš nolemj beigt F4 karjeru, tāpēc šobrīd Ņikita  aktīvi tiecas pretim savam mērķim pilnīgi pāriet un startēt spēcīgajā F2 pasaules čempionātā. “Jā, šobrīd esmu nolēmis beigt F4 karjeru un pāriet uz spēcīgo F2 pasaules čempionātu, kur jau esmu aizvadījis vairākas sacīkstes. Protams, šobrīd vēlamies piesaistīt atbalstītājus un sponsorus, lai mūsu kopējie ieguldījumi nestu labākus rezultātus un lai Latvijas vārds varētu izskanēt vēl skaļāk un vēl tālāk plašajā pasaulē,” nobeidz Lijcs, kurš pēdējos gados ar F4 formulu paralēli startēja arī F2 čempionātā, kur sportists spēja iebraukt Top 6.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi