Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

F-1 pilotam Grožānam atņemta Itālijas Grand Prix izcīnītā sestā vieta

Haas vienības franču pilots Romēns Grožāns, kurš svētdien izcīnīja sesto vietu Pirmās formulas (F-1) čempionāta 14. posmā - Itālijas Grand Prix - diskvalificēts no etapa, jo viņa spēkrata grīda neatbilda sacensību noteikumiem.

svētdien uzvaru svinēja Mercedes komandas britu pilots Lūiss Hamiltons. Otrais bija soms Kimi Reikenens no Ferrari, bet trešajā vietā ierindojās Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass no Somijas.

Tikmēr Grožāns izcīnīja sesto vietu, kas viņam bija viens no labākajiem rezultātiem sezonā. Tiesa, pēc sacensībām Renault, kuru Haas apsteidza Konstruktoru kausa kopvērtējumā, iesniedza protestu par sāncenšu spēkratu, kura grīdas rādiuss bija lielāks nekā atļautais.

Sacensību tiesneši apmierināja Renault sūdzību un Grožānu diskvalificēja. Tiesa, Haas iesniegs apelāciju par lēmumu.

Līdz ar to uz sesto vietu pakāpies cits franču braucējs Estebans Okons no Racing Point Force India, septītais ir viņa komandas biedrs Serhio Peress no Meksikas, bet astotais - Renault vienību pārstāvošais spānis Karloss Sainss. Savukārt devītais ir kanādietis Lenss Strols no Williams, bet labāko desmitnieku noslēdz viņa komandas biedrs, krievs Sergejs Sirotkins.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 14.posma sacensībām līderim Hamiltonam ir 256 punkti, kamēr 226 punkti ir Fetelam. Trešais ar 164 punktiem ir Reikenens, bet viņam ar 159 punktiem seko Botass. Pirmo sešinieku noslēdz Red Bull komandas biedri Verstapens un Daniels Rikjardo no Austrālijas, kuriem ir attiecīgi 130 un 118 punkti.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 415 punktiem ir Mercedes, kamēr 25 punktus atpaliek Ferrari bet trešā ar 248 punktiem ir Red Bull.

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā Mercedes palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi