Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izstādē Auto 2018 būs apskatāms pusmiljonu vērts Dakaras rallijreida Toyota pikaps

No 6. līdz 8. aprīlim Ķīpsalā notiks autoizstāde Auto 2018, kurā līdzās jauniem auto modeļiem un jaudīgiem tūninga projektiem būs apskatāmi arī sacīkšu spēkrati. Visievērojamākais būs šī gada Dakaras rallijreidā veiksmīgi startējušais Toyota pikaps, kura vērtība ir aptuveni pusmiljons eiro, vēsta izstādes rīkotāji.

Ar šo sacīkšu spēkratu Dakaras rallijreidā, kas norisinājās Dienvidamerikā no Peru līdz Argentīnai, startēja lietuvietis Benedikts Vanags – savulaik šajā leģendārajā autosporta disciplīnā viņš ir braucis arī ar Latvijā tapušo OSCar. Vairāku aizvadīto gadu laikā Benedikts Vanags ir izpelnījies Dakaras rallijreida visātrākā Baltijas autosportista titulu, un arī šogad spēja veiksmīgi finišēt divas nedēļas ilgajā pārbaudījumā, kas prasa īpašu cilvēka un arī tehnikas izturību.

Savukārt par Latvijā notiekošu autosporta sacensību spilgtiem eksemplāriem īpaši būs parūpējusies komanda Sports Racing Technologies (SRT). Tuvojoties rallijkrosa pasaules čempionāta World RX šā gada sezonai un jo īpaši gaidot rudenī Latvijā notiekošo Neste World RX of Latvia posmu, izstādē Auto 2018 būs apskatāms SRT svaigi sagatavotais RX2 klases Ford Fiesta sacīkšu spēkrats. Mazais hečbeks ir aprīkots ar pilnpiedziņas sistēmu un 310 zirgspēku jaudīgu motoru, kas novietots spēkrata vidū.

Tikmēr klasiskais rallijs būs pārstāvēts ar Škoda Fabia R5. Šis sacīkšu spēkrats, kas izstādē Auto 2018 būs apskatāms pie Škoda markas standarta vieglajiem automobiļiem, ir aprīkots ar 1,6 litru četrcilindru benzīna turbomotoru, kas attīsta 275 zirgspēku jaudu un 420 ņūtonmetru griezes momentu. Rezultātā mazais R5 klases sacīkšu pilnpiedziņas spēkrats no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 4,2 sekundēs un maksimāli sasniegt 200 km/h. Šāds sacīkšu auto modelis, kas sevi rezultatīvi ir pierādījis ne tikai rallijā Latvijā, bet arī citviet Eiropā, maksā aptuveni 200 tūkstošus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi