Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jonass gūst 11.vietu MXGP posmā Nīderlandē

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien Nīderlandē izcīnīja 11.vietu pasaules čempionāta trešajā posmā prestižākajā MXGP klasē.

Par šī posma uzvarētāju kļuva pieredzējušais itālis Antonio Kairoli, kurš iepriekšējos gadus bija Jonasa komandas biedrs KTM rūpnīcas vienībā, Itālijas braucējam triumfējot abos svētdienas braucienos. Savukārt otrais bija beļģis Klemāns Desaijs, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa slovēnis Tims Gajsers.

Savukārt Jonass pirmajā braucienā bija 11.vietā, bet otrajā 14.pozīcijā, kas summā viņam ļāva ierindoties uzreiz aiz pirmā desmitnieka. Tikmēr vēl viens Latvijas motokrosa braucējs Matīss Karro, kurš startē ar Husqvarna motociklu, braucienos bija attiecīgi 29. un 28.vietā, pie punktiem netiekot un noslēgumā tiekot klasificēts 30.pozīcijā.

Par pirmā brauciena uzvarētāju kļuva Kairoli, bet viņš par nedaudz vairāk nekā četrām sekundēm apsteidza Desaiju, kamēr trešais bija francūzis Gotjē Polēns.

Savukārt Jonass pirmajā braucienā uzreiz pēc starta bija 17.vietā, tomēr pēc tam veica pakāpenisku kāpumu augšup un iekārtojās 12.pozīcijā, beigās gan spējot pakāpties par vēl vienu vietu. Karro pirmajā braucienā bija 29.vietā.

Tikmēr otrā brauciena starts Jonasam bija krietni labāks, jo jau pašā sākumā viņš noslēdza pirmo desmitnieku, bet pēc pirmā apļa atradās augstajā septītajā vietā. Tiesa, turpinājums vairs nebija tik veiksmīgs, jo viņam septīto pozīciju neizdevās noturēt un viņš pakāpeniski noslīdēja zemāk un ieņēma 14.pozīciju, kamēr arī šajā braucienā ātrākais bija Kairoli, aiz sevis atstājot Gajseru un beļģi Žeremī van Horebēku.

Karro otrajā braucienā ieņēma 28.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim braucieniem līderis ar 147 punktiem ir Kairoli, kamēr otrais ar 125 punktiem ir Gajsers. Savukārt Jonass trīs sacensību laikā ieguvis 55 punktus, kas viņam ļauj atrasties 11.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Jonass MXGP klasē debitēja ar desmito vietu, bet otrajā posmā bija pozīciju zemāk. Ceļgala traumas dēļ zem lielas jautājuma zīmes bija, vai latvietis vispār sezonu sāks laikus.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz Husqvarna vienību. Vēl 2017.gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonasa jaunās komandas Rockstar Energy Husqvarna īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi