Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lijcs kļuvis par pirmo ātrumlaivu sportistu no Latvijas, kurš pārstāvēs rūpnīcas komandu

Ātrumlaivu pilots Ņikita Lijcs kļuvis par pirmo Latvijas pārstāvi, kuram nākotnē būs iespēja startēt rūpnīcas komandā, pirmdien ziņo viņas pārstāvētā komanda 71.

Pēc pagājuša gada smagās sporta sezonas un sasniegtajiem rezultātiem divās ātrumlaivu klasēs "Formula 4" (F-4) un "Formulā 2" (F-2), Lijcs pieņēma lēmumu šogad veikt grandiozas pārmaiņas komandas stratēģiskajā darbībā. Par komandas "71" vadītāju un stratēģisko lēmumu pieņēmēju 2021.gada sezonas sākumā kļuvis Andris Plinta, kurš līdz šim bijis komandas mediju darba vadītājs.

Veicot pārmaiņas komandas sastāvā un darbībā, tika pieņemts lēmums šogad startēt tikai vienā ātrumlaivu klasē un par prioritāti ir izvirzīts mērķis uzvarēt Pasaules čempionātā F-4 klasē.

"Mūsu mērķis ir skaidrs - lai ietu tālāk, uz augstāku klasi, mēs gribam F-4 pabeigt ar uzvaru. Mums ir pati labākā komanda un visas iespējas šo mērķi īstenot," pārliecināts ir Lijcs. "Ja šīs sezonas sākums būs bez starpgadījumiem, tad treniņnolūkos mēs piedalīsimies arī F-2 sacensībās - testējot jaunās dzensskrūves, jauno motoru un tehnisko aprīkojumu, kā arī pilnveidojot savu braukšanas līmeni un komandas darbu, bet to mēs darīsim tikai, lai spētu 2022.gada sezonu padarītu produktīvāku. Galvenā uzmanība šajā sezonā mums ir Formula 4."

"71" komandas darbu un ieguldījumu ātrumlaivu sportā ir novērtējis arī F-1 pasaules klases komandas līderis, kurš ātrumlaivu sportā ir jau aptuveni 45 gadus, Maikls Dženkinss.

Ar šo gadu ir mainījušies noteikumi F-2 ātrumlaivu klasē, kas paredz pakāpenisku pāreju uz jaunās klases dzinējiem. F-1 bijušais komandas līderis Dženkinss, kurš ir viens no "Mercury" rūpnīcas izplatītājiem Eiropā, ir uzaicinājis "71" komandu kļūt par jaunā dzinēja testētājiem.

Tas nozīmē, ka Lijcam būs unikāla iespēja jau šogad iegūt jauno dzinēju un testēt to. Pēc jaunā dzinēja tiks veidota arī jauna F-2 ātrumlaiva.

Tieši šobrīd tiek veidota jauna rūpnīcas komanda, kuras sastāvā būs Beļģijas pilsonis Dženkinss, kurš šobrīd dzīvo Ungārijā, inženieris, ASV ātrumlaivu būvētājs, Krievijas pilsonis Aleksandrs Sčerbinins un Ņikita Lijcs ar "71" komandu.

Tas nozīmē, ka Lijcs kļuvis par pirmo Latvijas ātrumlaivu sportistu, kurš strādās rūpnīcas komandā.

Lijcs pērn Latvijas čempionātā F-4 klasē svinēja pārliecinošu uzvaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi